Fanúšikovia už Guľu vyháňali. Je príchod Čerčesova na Žitný ostrov reálny?

Tréner Adrián Guľa.
Tréner Adrián Guľa. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|24. okt 2023 o 20:00

Dunajská Streda v tejto sezóne už štyrikrát prehrala.

DUNAJSKÁ STREDA, BRATISLAVA. DAC Dunajská Streda po víkende klesol na siedme miesto tabuľky v najvyššej súťaži. Utrpel už štvrtú prehru v aktuálnej sezóne, kým v celom minulom ročníku prehral dovedna päťkrát.

Tím zo Žitného ostrova v sobotu prehral v Žiline 1:5 a hosťujúci fanúšikovia už pätnásť minút pred koncom stretnutia opustili svoj sektor.

Predtým však ešte dali jasne najavo svoju nespokojnosť s trénerom Adriánom Guľom. „Auf Wiedersehen, Adrián Guľa, Auf Wiedersehen,“ skandovali priaznivci DAC.

V článku sa dočítate:

  • Aká je Guľova pozícia na Žitnom ostrove?
  • Čo mu vyčítajú fanúšikovia?
  • Aký bol Čerčesovov plat v ruskej reprezentácii?
  • Koľko zarábal vo Ferencvárosi?
  • Kto bol zatiaľ najdrahší tréner Dunajskej Stredy?
  • S ktorými klubmi spája Čerčesova ruská tlač?

Stratený titul i Kalmár

Tréner Guľa prevzal Dunajskostredčanov v lete roku 2022 po Portugalčanovi Joaovi Janeirovi. Pri tvorbe kádra dostal väčšiu voľnosť, než predchádzajúci tréneri DAC. Do klubu si priviedol viacero hráčov, s ktorými spolupracoval vo svojich predchádzajúcich kluboch, najčastejšie v Žiline a v Plzni.

Ešte vlani prišiel Miroslav Káčer, Samuel Petráš a Enis Fazlagič, v lete tohto roka zase Aleš Čermák, Filip Kaša či Konrad Gruszkowski.

DAC pod Guľovým vedením vlani síce priskoro vypadol zo Slovnaft Cupu, vedenie klubu však trénera podržalo. Po prehre v 4. kole s druholigovým Humenným vyradili z kádra dvoch hráčov, Norberta Balogha a Andrejsa Ciganiksa.

Dunajskej Strede sa v lige začalo dariť, na jar už viedla tabuľku o šesť bodov, no napokon sa z ligového titulu radoval bratislavský Slovan.

Mnoho fanúšikov vyčítalo Guľovi, že trestuhodne prišiel o veľký náskok.

Žlto-modrým potom nevyšiel vstup do pohárovej Európy a vypadli už v prvom predkole Európskej konferenčnej ligy v súboji s gruzínskym tímom Dila Gori.

Mnohí už vtedy očakávali Guľov koniec, no vedenie ho zase podržalo.

Väčšinu priaznivcov však najviac znechutil čudný odchod milovaného kapitána tímu Zsolta Kalmára.

Vedenie klubu poskytlo len vágne vysvetlenia, prečo Kalmár nepokračuje na Žitnom ostrove, a veľa fanúšikov si to vysvetlilo tak, že maďarského stredopoliara určite vyštval z tímu Guľa.

Kalmár po zotavení z dlhého zranenia dostával menšiu minutáž, na akú bol zvyknutý, no v rozhovore po odchode z DAC povedal, že s trénerom nemal konflikt.

Priestor na špekulácie

V časoch, keď Adrián Guľa viedol Žilinu, sa jeho tím vyznačoval odvážnou útočnou hrou, v Dunajskej Strede však preferuje skôr futbal s dôrazom na držanie lopty a s množstvom prihrávok. Náročný divák zo Žitného ostrova z tohto štýlu hry nie je nadšený, obzvlášť, ak neprináša ani výsledky.

DAC v prvej polovici základnej časti prehral s Banskou Bystricou, Trenčínom, Trnavou a Žilinou a body stratil aj pri remízach v Michalovciach a v Ružomberku.

Neuspokojivé výsledky otvorili priestor pre rôzne špekulácie, kto by mohol Guľu nahradiť.

Fanúšikovská stránka Futbalové zákulisie na sociálnych sieťach priniesla informáciu, že klub zo Žitného ostrova rokuje s ruským koučom Stanislavom Čerčesovom.

Je však jeho dunajskostredský angažmán reálny?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Fanúšikovia už Guľu vyháňali. Je príchod Čerčesova na Žitný ostrov reálny?