Medzi ligou v Maďarsku a na Slovensku je rozdiel. Kalmár pri rozlúčke neudržal slzy

Zsolt Kalmár (vľavo) v drese DAC Dunajská Streda.
Zsolt Kalmár (vľavo) v drese DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Titanilla Bőd|17. aug 2023 o 07:10

DAC je už uzavretá kapitola, tvrdí maďarský reprezentant.

BRATISLAVA. Fanúšikovia Dunajskej Stredy ho milovali, no jeho futbalové kvality uznávali aj priaznivci iných klubov.

ZSOLT KALMÁR bol v minulosti zvolený aj za najlepšieho hráča najvyššej súťaže, no minulý týždeň opustil DAC a podpísal kontrakt s maďarským Fehérvár FC.

O okolnostiach jeho odchodu koluje na Žitnom ostrove množstvo fám a konšpiračných teórií. Fanúšikov bolel aj fakt, že sa s obľúbeným kapitánom nemohli rozlúčiť, keďže sa jeho prestup zrodil prakticky zo dňa na deň.

Priaznivci žlto-modrých preto pripravili Kalmárovi aspoň menšie rozlúčkové stretnutie v obci Baloň.

28-ročný maďarský reprezentant sa po ňom podelil o svoje dojmy a pocity v rozhovore pre Sportnet.

Vraj ste o rozlúčke s fanúšikmi nevedeli vopred. Čo ste si mysleli, kam vás manželka vezie, keď ste si sadli do auta?

Povedala mi, že má pre mňa prekvapenie k nášmu šesť a pol ročnému výročiu.

Najprv som si myslel, že pôjdeme na večeru, alebo to možno bude väčšie stretnutie s rodinou. Keď sme však prešli cez hranice, začínal som tušiť, že to bude ešte špeciálnejšie prekvapenie.

Bolo to niečo fantastické. Premohli ma emócie, neudržal som slzy. Veľmi si vážim, že fanúšikovia DAC cítili potrebu, aby sa so mnou rozlúčili.

Šesť rokov je predsa šesť rokov, za ten čas som spravil veľa pre klub a od fanúšikov som dostal veľa podpory a lásky.

Ťažko opísať slovami, čo som cítil v Baloni, ale pre moje srdce to bola obrovská radosť. Som za to nesmierne vďačný. Verím, že to nebola definitívna rozlúčka.

Na sociálnej sieti vás fanúšikovia pozvali na nasledujúci domáci zápas Dunajskej Stredy, ktorý sa hrá 26. augusta proti Banskej Bystrici. Váš nový klub FC Fehérvár hrá až o deň neskôr. Prídete do MOL Arény?

Ešte neviem, ale budem sa snažiť. Nepoznám ešte náš presný program a na druhý deň hráme majstrovský zápas proti Mezőkövesdu. Ak mi to však okolnosti umožnia, určite prídem.

Pred koncom minulej sezóny ste v rozhovore pre Sportnet uviedli: „Nie je to tak, že by som hovoril svojmu agentovi, aby mi hľadal nejaký iný tím. V Dunajskej Strede som veľmi spokojný a chcem hrať tu.“ Prešlo zopár mesiacov, situácia sa úplne zmenila a už máte nový klub. Kde sa to celé otočilo?

Všetko sme prediskutovali s vedením DAC a rozhodli sme sa pre zmenu. Fehérvár mal o mňa záujem. Chcem pravidelne hrávať, je to dôležité aj z hľadiska reprezentácie, takže sa to zomlelo veľmi rýchlo.

Strávil som v DAC šesť rokov, som klubu vďačný, keďže vždy stáli pri mne, no teraz sa začína pre mňa nová kapitola. DAC už musím v hlave uzavrieť, už som hráčom Fehérváru.

Vo futbale sa stále deje niečo, táto situácia sa vyvinula takto.

Povedal vám tréner Guľa, že s vami už neráta v základnej zostave? Alebo ste to jednoducho vycítili a vydedukovali podľa toho, že v prvých dvoch ligových kolách ste naskočili až v závere ako striedajúci hráč?

Mal som dlhé rozhovory s rôznymi ľuďmi z klubu. Rozhodli sme sa, že riešením bude môj prestup do iného klubu. DAC je už minulosť, ale veľmi si vážim lásku a priazeň fanúšikov.

Veľa sa špekuluje o tom, že ste mali s trénerom Guľom nejaký konflikt. Je to pravda?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Medzi ligou v Maďarsku a na Slovensku je rozdiel. Kalmár pri rozlúčke neudržal slzy