Fury dvakrát prežil klinickú smrť, súboj s Wilderom sa skončil remízou

Adrián Mečiar|2. dec 2018 o 01:00

Fury prežil nemožné, no Wilder po remíze zostáva šampiónom WBC v super ťažkej váhe.

Vypredaná aréna Staples Center v Los Angeles bola dejiskom očakávaného zápasu o titul super ťažkej váhy organizácie WBC medzi obhajujúcim šampiónom Deontayom Wilderom a bývalým zjednoteným šampiónom Tysonom Furym.

Súboj dvoch boxerov, ktorí až doposiaľ nespoznali premožiteľa, bol veľkým diváckym lákadlom. Duel bol často označovaný za zápas roka, minimálne v super ťažkej váhe. Zatiaľ čo Wilder mal v pláne pripísať si už 40. výhru ukončenú pred limitom, Fury sľuboval podobné víťazstvo ako to proti Wladimirovi Klitschkovi z roku 2015.

Práve zápas s Klitschkom bol pre Furyho až do dneška posledným veľkým titulovým súbojom. Práve po tomto dueli sa prevalili problémy s alkoholom, drogami či depresiami, ktoré ho sužovali. Fury sa však dokázal opäť postaviť na nohy a po tom, čo za posledný rok schudol takmer 50 kilogramov a vrátil sa do formy, ešte absolvoval dva zápasy "na rozbeh".

Duel s Wilderom bol vypísaný na 12 kôl, ktorých sme sa napokon aj dočkali, i keď v deviatom a v dvanástom kole to vyzeralo tak, že zápas zrejme skončí predčasne. Fury sa po tvrdých Wilderových úderoch ocitol na zemi a je len ťažko vysvetliteľné, ako sa najmä v poslednom kole dokázal postaviť naspäť na nohy.

 

Hoci sa zdalo, že Wilder si pripíše ďalšiu výhru spôsobom KO, Fury prežil klinickú smrť a po chvíli sa jednoducho postavil, ako by sa nič nestalo. Zápas teda došiel až k sčitovaniu bodových lístkov. Alejandro Rochin videl duel v prospech Wildera pomerom 115-111, Robert Tapper zas súboj pomerom 114-110 nabodoval pre Furyho. Rozhodoval tak výsledok Phila Edwardsa, ktorý videl remízu

S tou ale Fury spokojný nebol. „Sme na súperovej pôde. Dvakrát ma poslal k zemi, no napriek tomu verím, že som dnes zvíťazil. A myslím, že každý, kto tu je, má rovnaký názor," povedal Fury v pozápasovom rozhovore.

Wilder nebol nadšený svojím výkonom, no tiež si myslel, že zápas vyhral on. „Podľa môjho názoru som vďaka dvom knockdownom určite duel vyhral," vravel Wilder. „Obaja sme veľkí bojovníci, ale tie dva knockdowny, myslím, že som mal vyhrať. Aj keď to nebolo ideálne. Začal som pomaly, potom som naháňal údery. Až príliš často som sa pokúšal o úder pravačkou a nedokázal som spraviť potrebné zmeny."

Wilder po remíze zostáva držiteľom opasku WBC, no svoje postavenie šampióna by rád dokázal jednoznačnejšou výhrou. „Dajme fanúšikom to, čo chcú. Bol to výborný zápas a poďme to hneď zopakovať. Vôbec mi nezáleží na tom, kde prebehne odveta. USA alebo Británia, je mi to jedno," povedal Wilder.

Záujem o odvetný súboj prejavil aj Fury, čo znamená, že v roku 2019 by sme mohli byť svedkami ďalšieho veľkého boxerského šlágra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Fury dvakrát prežil klinickú smrť, súboj s Wilderom sa skončil remízou