Tour vyhral štyrikrát. Froome plánuje ovládnuť aj Vueltu

Chris Froome začal 6. etapu v žltom drese.
Chris Froome začal 6. etapu v žltom drese. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. júl 2017 o 21:20

Celkové víťazstvo na Tour aj Vuelte v jednom roku naposledy zaznamenal Francúz Bernard Hinault v roku 1978.

PARÍŽ. Britský cyklista Christopher Froome oznámil, že po Tour de France plánuje tento rok ovládnuť aj celkové poradie španielskej Vuelty.

Informáciu zverejnil špecializovaný cyklistický magazín Velonews.

Tridsaťdvaročný rodák z Nairobi si žltý dres na Elyzejských poliach obliekol už štyrikrát, no titul víťaza pretekov Okolo Španielska mu zatiaľ uniká. Na svojom konte má tri druhé priečky z rokov 2011, 2014 a 2016.

Minulý rok prišiel o možnosť víťazstva v 15. etape zo Sabiňániga do lyžiarskeho strediska Formigal, keď celému tímu Sky ušla skupina hlavných favoritov.

"Skončil som druhý už trikrát, rád by som Vueltu vyhral," povedal Froome, keď potvrdil účasť. "Vuelta sú preteky, ktoré milujem jazdiť. Sú brutálne, ale tie tri týždne si užívam."

Britský cyklista taktiež túži získať v súčasnosti už veľmi vzácne double. Odkedy sa trojtýždňové španielske podujatie presunulo z apríla na koniec leta, nikto si kombináciu víťazstiev Tour de France a Vuelty nepripísal.

"Vyhrať Tour a Vueltu v jednom roku by bolo absolútne neuveriteľné. Mám teraz túto možnosť a rozhodne sa pokúsim dokázať to," povedal Froome.

Zatiaľ naposledy sa dve víťazstvá na Grand Tour v jednom roku podarili Talianovi Marcovi Pantanimu, ktorý v roku 1998 triumfoval na Giro d'Italia aj Tour de France.

Celkové víťazstvo na Tour aj Vuelte v jednom roku naposledy zaznamenal Francúz Bernard Hinault v roku 1978.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Tour vyhral štyrikrát. Froome plánuje ovládnuť aj Vueltu