FOTO: Prvú z troch prekážok majú Slováci už za sebou. Ako zdolali Rakúsko

Zľava brankár David Kickert, Benjamin Baumgartner a Adam Sýkora v zápase Slovensko - Rakúsko v skupine D v kvalifikácii na ZOH 2026.
Fotogaléria (11)
Zľava brankár David Kickert, Benjamin Baumgartner a Adam Sýkora v zápase Slovensko - Rakúsko v skupine D v kvalifikácii na ZOH 2026. (Autor: TASR)
Sportnet|29. aug 2024 o 20:53

Pozrite si fotogalériu zo zápasu Slovensko - Rakúsko v skupine D v kvalifikácii na ZOH 2026.

BRATISLAVA. Slovenskej hokejovej reprezentácii vyšiel vstup do domáceho kvalifikačného turnaja o postup na ZOH 2026, keď vo štvrtok večer v Bratislave zdolala výber Rakúska 2:1.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho potvrdili úlohu favorita, ale s Rakúskom sa pomerne natrápili. O slovenské góly sa postarali Martin Gernát a Miloš Kelemen.

Pred sebou však majú Slováci ešte dve prekážky, keďže do Milána a Cortiny d'Ampezzo sa kvalifikuje len víťaz bratislavskej skupiny D.

Slovenskí hokejisti zatiaľ naposledy chýbali v hlavnom olympijskom turnaji v Salt Lake City 2002, predtým absentovali aj v Nagane 1998.

Maximom slovenského výberu pod piatimi kruhmi je bronzová priečka z ostatných ZOH 2022 v čínskom Pekingu, pred ktorými musel tiež hrať olympijskú kvalifikáciu.

Pozrite si najlepšie momenty zápasu Slovensko - Rakúsko v kvalifikácii na ZOH 2026 vo fotogalérii.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Rakúsko v kvalifikácii na ZOH 2026
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»FOTO: Prvú z troch prekážok majú Slováci už za sebou. Ako zdolali Rakúsko