FOTO: Štadión v Seredi je paródia. Veľký pohárový zápas hostí ruina

Tréning ŠKF Sereď na ihrisku v Seredi v máji 2020.
Tréning ŠKF Sereď na ihrisku v Seredi v máji 2020. (Autor: TASR - Henrich Mišovič)
Sportnet|26. okt 2022 o 12:10

Na štadión sa chystajú stovky až tisíce ľudí.

SEREĎ. Keď v lete 2018 prichádzal klub ŠKF Sereď medzi futbalovú elitu, priniesol pre slovenský futbal mnoho dobrého.

Ukážkovú bojovnosť, veľké mená ako Ľubomír Michalík či Adam Morong, ale aj prekvapujúce výsledky, ktoré znamenali umiestnenie v majstrovskej vetve.

Na čo klub trpel, bol starý, dnes už 60-ročný štadión. Jeho rekonštrukcia je témou už päť rokov, no dodnes sa prakticky nezačala. Mešká pre nedoriešené financovanie.

„Štadión klubu chýbal a hoci boli nejaké plány dokonca ešte predtým, ako som doň prišiel, vieme, ako to na Slovensku chodí. Preto sa ani nečudujem, ako to celé dopadlo,“ hovoril nedávno v rozhovore pre Sportnet brankár Matúš Ružinský, ktorý klubu vychytal postup.

Klub štyri roky kočoval Slovenskom. Hrával na Myjave, v Nitre, v Trnave, v Zlatých Moravciach, raz aj na bratislavských Pasienkoch.

Situácia vyvrcholila pred touto sezónou, keď Sereď nedostala licenciu pre profesionálne súťaže z dôvodu nevyhovujúcej infraštruktúry. Spadla až do tretej ligy.

„Niečo sa zbúralo, niečo sa búra a chystá, ale nič sa reálne neudialo,” komentoval na jar Marián Černý, generálny manažér ŠKF Sereď, priebeh rekonštrukcie.

Po rokoch sa seniorský futbal vrátil na sereďský štadión. Žiaľ, hráči sa naň vrátili oveľa skôr ako robotníci a stavebné stroje.

Návštevník sa už pred hlavnou bránou štadióna pozerá na nápis "ŠKF REĎ". Prvé dve písmená z názvu klubu a mesta sa rozpadli, chýbajú.

Futbalový štadión je hanbou pre mesto. V areáli je špina, sedačky zaprášené, zhrdzavené plechy, vyblednuté reklamné banery a na rôznych miestach je len voľne pohodená hŕba rozbitého betónu po búraní. 

„Namiesto časti zábradlia na tribúne stavebné zábrany, rozbité sklo na komentátorskej kabíne a v búdke stopy pravdepodobne po výkaloch,“ píše web seredonline.sk.

Futbalový stánok pripomína len relatívne upravený trávnik.

FOTO: Aktuálne zábery zo štadióna ŠKF Sereď

„Štadión je vhodným miestom presne dokumentujúcim stav našej spoločnosti a samotný športový stánok je skôr paródiou na štadión,“ píše regionálny web.

Aj v tretej lige chodia Seredčania po krajších štadiónoch, než majú doma. Teraz na ňom však privítajú úradujúceho slovenského vicemajstra a držiteľa pohára Spartak Trnava. Klub, na ktorom štadióne predtým nútene hrali.

Kluby na štadióne, ktorý pripomína ruinu, odohrajú v stredu šestnásťfinále, respektíve 4. kolo národného pohára Slovnaft Cup. Očakáva sa príchod stoviek ľudí.

Fanúšikovia do 18 rokov majú na zápas vstup zdarma, platia však len pre miesta na státie.

„Mládež, ktorá si zakúpi vstupenku, má miesto na sedenie rovnako ako ostatní diváci,“ informuje klub na sociálnej sieti. Cenu vstupného neuvádza.

Brány štadióna sa otvárajú o 13.00 hod., výkop zápasu je naplánovaný na 14:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»FOTO: Štadión v Seredi je paródia. Veľký pohárový zápas hostí ruina