Sagan v Argentíne púta pozornosť. Pristavil sa pri robotníkoch na stavenisku

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Jerguš Radačovský, SITA|31. jan 2020 o 12:08

Počas voľného dňa bol tvárou amatérskych pretekov.

BRATISLAVA. Argentínske preteky Vuelta a San Juan Internacional mali vo štvrtok voľný deň, ale Peter Sagan neoddychoval.

Spoločne s piatimi stovkami cyklistických nadšencov sa vydal na trať podujatia Sagan Fondo, ktorému prepožičal svoje meno.

Ide o pokračovanie série podujatí pre amatérskych cyklistov, ktorá sa začala odohrávať v máji 2018 v Kalifornii a práve trojnásobný majster sveta je ich tvárou.

Výťažok putoval na charitatívne účely

Spolu so Saganom sa na pretekoch aktívne zúčastnili aj jeho kolegovia z profipelotónu a účastníci pretekov Vuelta a San Juan Internacional Argentínčan Maximiliano Richeze a Kolumbijčan Fernando Gaviria, členovia tímu UAE Emirates.

Cyklisti prechádzali popri vodnej nádrži Punta Negra a sčasti kopírovali trasy nedávnej individuálnej časovky na Vuelte a San Juan Internacional. Súťažilo sa vo dvoch kategóriach: 18 - 45 rokov a 46 - 90 rokov.

Účastnícky poplatok bol 200 dolárov pre cudzincov, 100 dolárov pre Argentínčanov a 50 dolárov pre obyvateľov San Juanu, výťažok z akcie putoval na charitatívne účely.

"Obyvatelia aj návštevníci San Juanu ukázali svoju lásku k cyklistike. Po skončení pretekov sa účastníci mohli odfotiť s Petrom Saganom, na ktorého čaká už v piatok kráľovská etapa na Vuelte s výstupom na Cerro Colorado. Tam sa rozhodne o celkovom víťazovi," napísal portál canal13sanjuan.com.

"Preteky mali skvelú organizáciu, bola to oslava cyklistiky," povedal primátor mesta San Juan Emilio Baistrocchi.

Pred etapou navštívil stavenisko

Sagan zaujal aj iným spôsobom. Popri náročnom programe sa pred druhou etapou prešiel po okolí a zastavil sa aj pri mieste, kde stavajú nový cyklistický velodróm.

Slovenský cyklista sa pozdravil s mužmi, ktorí pracujú na stavbe a s viacerými si podal ruku.

"Je dobré vidieť, ako rastie šport v San Juane!" napísal Sagan pod fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti.

Vuelta a San Juan mala vo štvrtok na programe voľný deň. V piatok sa pôjde kráľovská etapa z Caucete do Alto Colorado, ktorá meria 175 km.

Slovák je po štyroch etapách so stratou 5:28 min na 94. mieste. Trikrát skončil v najlepšej desiatke, ale ani raz sa nedokázal dostať na pódium.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan v Argentíne púta pozornosť. Pristavil sa pri robotníkoch na stavenisku