Vlhovej tréner sa čudoval: Prečo sa so mnou fotia? Veď ja som nikto

Petra Vlhová sa raduje z víťazstva.
Petra Vlhová sa raduje z víťazstva. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|3. mar 2019 o 15:16

Slovenka ovládla preteky v Jasnej.

BRATISLAVA, JASNÁ. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová urobila veľké gesto. Najmä pre jej fanúšikov.

Pred koncom náročnej a úspešnej sezóny sa im rozhodla odvďačiť. Štartom na podujatí Európskeho pohára v Jasnej.

Európsky pohár Jasná 2019: Pozrite si, ako Petra Vlhová vyhrala slalom: fotogaléria

5.3.2019

Pre lyžiarov sú to preteky druhej kategórie. Nie sú príliš sledované ani finančne ohodnotené v porovnaní so Svetovým pohárom.

Slovenská lyžiarka napriek tomu štartovala a dvakrát zvíťazila. V sobotu v obrovskom slalome a v nedeľu v klasickom slalome.

"Hovorila som si, že by som asi mala vyhrať. Každý to od vás očakáva. Niekedy je ťažké súťažiť doma a niekedy je ľahšia trať náročnejšia ako ťažšia," priznala pre agentúru TASR 23-ročná liptovská rodáčka.

Vlhová súťažila v Jasnej pre fanúšikov

Dlho nebolo jasné, či v Jasnej bude trojnásobná medailistka z februárového svetového šampionátu vo švédskom Aare vôbec súťažiť.

Posledný týždeň sa totiž pripravovala v českom Špindlerovom Mlyne, kde sa na budúci víkend koná Svetový pohár.

Pôvodne mala slovenská lyžiarka priletieť do Jasnej helikoptérou. Pre nepriaznivé počasie napokon musela zvládnuť sedemhodinovú cestu autom.

"Chcela som súťažiť doma pre svojich fanúšikov. Jasná je moje stredisko, vyrastala som tu, takže je to skvelé," vysvetľuje Vlhová.

V oboch súťažiach mala slabšiu konkurenciu, než na akú je zvyknutá vo Svetovom pohári. V Jasnej okrem nej neštartovali žiadne svetové zjazdárky.

Jej najväčšou nevýhodou tak boli vysoké štartové čísla a teda horšia trať v prvom kole. V obrovskom slalome mala číslo 21 a v slalome 24.

"Funguje to ako vo Svetovom pohári. Dievčatá, ktoré jazdia Európsky pohár, majú svoje body a radia sa od 1 do 7, od 8 do 15," dodala.

Magoni: Nemyslím si, že som až taký dobrý

Fanúšikovia jej v oboch dňoch vytvorili búrlivú atmosféru. Niečo z nej si užil aj Vlhovej taliansky tréner Livio Magoni.

"Bol som prekvapený, neviem, prečo sa so mnou chceli odfotiť. Ja som nikto, som len jeden normálny tréner a nemyslím si, že som až taký dobrý," reagoval pre TASR Magoni.

Ani taliansky servisman Pierluigi Parraviccini, ktorý pribudol do tímu len pred touto sezónou, neunikol pozornosti a podpísal sa na lyže.

Európsky pohár Jasná 2019: Pozrite si, ako Petra Vlhová vyhrala obrovský slalom: fotogaléria

8.3.2019

"Keď sme cestovali, rozprával som sa s Gigim (prezývka Parraviccinoho - pozn. red.) v aute. Máme pocit, že sme v našom živote pre tento národ urobili niečo dôležité," vraví taliansky tréner.

"Je to veľmi pekné, ale naozaj sa bojím, čo sa stane v budúcnosti. Všetci v tíme sme obyčajní ľudia. Nie sme zvyknutí na takéto veľké veci, hoci ja som to už zažil s Tinou Mazeovou a Albertom Tombom," doplnil.

Petra prišla, lebo ona je taká, aká je

Vlhová bola jednoznačne najlepšou lyžiarkou súťažného víkendu v Jasnej a získala Veľkú cenu Demänovských jaskýň.

"Veľmi som si to užila a som nesmierne šťastná, že som dvakrát vyhrala a mohla fanúšikom odovzdať svoje emócie. Cítim ich podporu, je to však aj
zodpovednosť, chcela som sa im odvďačiť," priznala Slovenka.

Jej účasť na pretekoch si vážia aj organizátori na čele s riaditeľkou pretekov Janou Palovičovou.

"Petra prišla, lebo ona je taká, aká je. Keď sme sa po obrovskom slalome stretli, krátko poznamenala - vidíte, prišla som," prezradila pre agentúru SITA Palovičová.

Slovenská lyžiarka sa môže tešiť na veľkú divácku podporu aj na pretekoch Svetového pohára v Špindlerovom Mlyne, kde je na programe v piatok obrovský slalom a v sobotu slalom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej tréner sa čudoval: Prečo sa so mnou fotia? Veď ja som nikto