Na tribúny prišlo 42 fanatikov. Aj to je lepšie ako nula, tešili sa hráči DAC

Andrija Balič v obkľúčení žilinských hráčov.
Andrija Balič v obkľúčení žilinských hráčov. (Zdroj: TASR, Autor: Nándor Fekete)
Titanilla Bőd|1. máj 2021 o 20:46

Dunajská Streda v tejto sezóne zdolala Žilinu prvý raz.

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti Dunajskej Stredy sa štvrtý raz po sebe dostali do pohárovej Európy. Rozhodlo o tom víťazstvo 2:1 proti Žiline, ktorým si žlto-modrí zabezpečili minimálne tretie miesto vo Fortuna lige.

Zápas v réžii domácich

DAC ťahá sériu troch víťazných stretnutí po sebe. V posledných dvoch ich už viedol ako hlavný tréner Antal Németh.

Bývalý asistent Bernda Storcka sa minulý týždeň po zápase v Zlatých Moravciach fanúšikom ospravedlňoval za obraz hry. Teraz už nič podobné nebolo potrebné. Dunajská Streda proti Žiline dominovala od prvej minúty.

„Tímový duch bol rovnaký v oboch zápasoch, ale v Zlatých Moravciach podmienky neumožnili hrať takýto futbal. Aj tam sme však našli riešenie a vyhrali sme. Teraz sme našli iné a znovu sme získali tri body,“ uviedol maďarský kouč.

DAC v tejto sezóne zdolal Žilinu prvý raz. Jeho kvality uznal aj tréner hosti Pavol Staňo. „DAC vyhral zaslúžene. Neboli sme takí behaví a dôrazní, ako zvyčajne. Zápas bol v réžii domácich,“ povedal kouč Žiliny.

Veria, že sa fanúšikovia vrátia

Nová vyhláška úradu verejného zdravotníctva umožnila divákom vstup na stretnutie za určitých okolností. Potrebovali k tomu dva negatívne testy, jeden PCR alebo LAMP test nie starší ako 36 hodín, a jeden antigénový test nie starší ako 12 hodín.

Dunajskostredský klub pustil na tribúny zadarmo všetkých fanúšikov, ktorí prísne podmienky splnili. Nakoniec ich bolo presne 42.

Po dlhej dobe sa tak v MOL Aréne znovu ozývali radostné výkriky po strelenom góle. Prvý raz v 16. minúte, keď z jedenástky skóroval Eric Davis, potom v 68. minúte, keď sa tvrdou strelou presadil Abdulrahman Taiwo.

„Aj táto hŕstka fanúšikov znamená veľmi veľa. Je to oveľa lepšie, ako nula. Strelený gól takto chutí oveľa viac,“ zdôraznil stredopoliar András Schäfer.

„Aj tá troška pomôže. Keď sú prázdne tribúny a ešte aj mikrofóny sú vypnuté, je to ako na prípravnom zápase. Verím, že sa ľudia čoskoro vrátia,“ dodal obranca domáceho tímu Dominik Kružliak.

Prišiel aj Marco Rossi

Na tribúne sedel aj tréner maďarskej reprezentácie Marco Rossi. V kádri Dunajskostredčanov má až troch hráčov z národného tímu, ale Zsolt Kalmár i Máté Vida sú momentálne zranení. Sledovať tak mohol iba výkon Andrása Schäfera.

„Dozvedel som sa to deň pred zápasom. Spoluhráči mi vraveli, že keď už sa na mňa príde pozrieť, tak ma určite nepozve na Euro,“ smial sa Schäfer. „Snáď sa mýlia,“ dodal naoko vážne.

Schäfer je v pozápasových rozhovoroch vždy bezprostredný a odviazaný, rád vtipkuje s novinármi. Na ihrisku však ukazuje inú, drsnú tvár. Neustále usmerňuje spoluhráčov, tlmočí im aj pokyny z lavičky.

„Nie vždy používam najkrajšie slová, za to sa im ospravedlňujem,“ poznamenal.

Rossi sa medzitým objímal s bývalými zverencami. Stále sa do MOL Arény rád vracia, kde pred tromi rokmi trénoval.

Bol to práve on, kto po 25-ročnej odmlke znovu doviedol DAC do európskych pohárov, kde odvtedy účinkujú pravidelne každú sezónu.

Nevedeli sa nadýchnuť

Žilina ešte miestenku v európskych pohároch nemá istú, ale bojuje o ňu na dvoch frontoch. Cez týždeň v prvom stretnutí semifinále poháre získala na pôde Košíc slušný náskok po víťazstve 4:2.

V ligovej tabuľke patrí Žilinčanom štvrtá priečka.

„Prvých tridsať minút sme sa nevedeli nadýchnuť. Pretláčali nás zo strany na stranu,“ zhodnotil stretnutie kapitán Žiliny a autor gólu Jakub Paur.

Hostia vyťažili z minima maximum, keď vyrovnali po polhodine hry, ale v druhom polčase znovu dominoval DAC.

„Nie že by sme boli nejakí outsideri, ale Dunajská Streda má kvalitu. Musíme však zdvihnúť hlavy. V pohári treba postúpiť, a potom sa znovu sústrediť na ligu. Myslím si, že naše mladé a dravé mužstvo má na to, aby bolo úspešné,“ vyhlásil Paur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Na tribúny prišlo 42 fanatikov. Aj to je lepšie ako nula, tešili sa hráči DAC