Hráč Senice dal krásny gól, Michalovce zachránil brankár

Futbalisti Senice.
Futbalisti Senice. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|1. máj 2021 o 16:37

Cenné víťazstvo dosiahla aj Dunajská Streda.

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola Fortuna ligy v skupine o titul nad MŠK Žilina 2:1.

Zaistili si tak miestenku v premiérovej edícii Európskej konferenčnej ligy UEFA. Najhoršie môžu v tabuľke skončiť na treťom mieste.

Tím zo Žitného ostrova si vďaka výhre nad štvrtou Žilinou upevnil druhú priečku a zároveň si uchoval nádej na zisk titulu. V prípade nedeľného triumfu Slovana Bratislava v Trnave však už nebude môcť obhajcu ohroziť.

Taiwo sa dočkal až po prestávke 

Domáci išli do vedenia po štvrťhodine hry. Center Baliča hosťujúca obrana zle odvrátila, lopta mierila do rúk brankára Petráša, no Taiwo ju šikovne vypichol a poslal do prázdnej brány.

Na lepšie "prečítanie" gólovej situácie využil hlavný rozhodca Smolák systém VAR. Spomalený záber na obrazovke ukázal, že pri centri zahral rukou Minárik a arbiter nariadil pokutový kop, ktorý Davis premenil - 1:0. 

Hosťom sa následne podarilo udrieť hneď z prvej šance. V 30. minúte odrazenú loptu z hranice šestnástky poslal do siete Jakub Paur.

Po zmene strán boli domáci aktívnejší. V 63. minúte ešte Divkovič svojou strelou tesne minul bránu, ale o päť minút neskôr sa šikovne uvoľnil v šestnástke Taiwo a prudkou strelou rozhodol o výhre Dunajskej Stredy 2:1. 

Trenčín bez Vrevena víťazne 

V skupine o titul sa prvého víťazstva dočkali futbalisti Trenčína, ktorí zdolali Zlaté Moravce 3:0. V prvom polčase skóroval Jakub Kadák a po zmene strán spečatil výhru domáceho tímu dvoma gólmi útočník Ahmad Ghali. 

Mužstvo spod Hradu Matúša Čáka viedol Juraj Ančic, keďže v utorok ukončilo vedenie klubu zmluvu s belgickým trénerom Stijnom Vrevenom.

Kým Žofčák premenil, Regáli zlyhal 

V skupine o udržanie dosiahli veľmi cenné víťazstvo Michalovce. V domácom prostredí zdolali Ružomberok 2:1, hoci od 32. minúty po góle Martina Regáliho.

Už o šesť minút neskôr však vyrovnal z penalty skúsený Igor Žofčák a v 87. minúte sa presadil aj striedajúci ghanský útočník Sharani Zuberu. 

Ružomberok mohol v nadstavenom čase vybojovať na Zemplíne aspoň bod. Regáli zahrával pokutový kop, ale brankár Tomáš Dráb predviedol skvelý zákrok.

Nitra bez gólu viac ako päť hodín

V ostatných dvoch stretnutiach padlo len po jednom góle. 

Senica sa po dlhej dobe dostala zo zostupových pozícii, keď doma zdolala Nitru 1:0. V posledných troch zápasoch stratila iba dva body a v tabuľke sa posunula na desiatu priečku, o bod pred Michalovce. 

Naopak, Nitra neskórovala už 315 minút a spadla na posledné miesto. O jej prehre na Záhorí rozhodol krásnou strelou z priameho kopu Martin Košťál. 

Duel medzi Sereďou a Pohroním rozhodla 71. minúta, v ktorej premenil penaltu hosťujúci Ondřej Chvěja. Následne bol po druhej žltej karte vylúčený Peter Mazan, ale hráčom Serede sa nepodarilo využiť presilovú hru. 

Fortuna liga - skupina o titul - 7. kolo


Dunajská Streda - Žilina 2:1 (1:1)

Góly: 16. Davis (z 11 m), 68. Taiwo - 30. Paur

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: "V prvom rade by som sa chcel poďakovať 42 fanúšikom, ktorí boli na štadióne. Takisto ďakujem tisícom, ktorí zápas pozerali doma. Verím, že si ho užili viac ako pred týždňom.

Od prvej minúty sme mali zápas pod kontrolou. Aj po vyrovnávajúcom góle som videl na hráčoch, že chcú vyhrať. Aj striedania smerovali k tomu, aby sme dnes bodovali naplno. Som šťastný za výkon, ktorý mužstvo podalo."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Neostáva mi nič iné ako priznať, že DAC vyhral zaslúžene. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Neboli sme behaví a dôrazní v súbojoch. A to umožnilo Dunajskej Strede, aby sa dostala ľahšie do finálnej fázy.

Snažili sme sa so zápasom niečo spraviť. Boli úseky, kedy to vyzeralo, že sa môžeme chytiť. V druhom polčase sme to chceli oživiť. Zdalo sa, že to pomohlo, ale potom prišlo zranenie Ananga. Gratulujem súperovi."

Trenčín - Zlaté Moravce-Vráble 3:0 (1:0)

Góly: 49. a 86. Ghali, 27. Kadák

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Juraj Ančic, tréner Trenčína: "Od prvej minúty sme do zápasu vstúpili veľmi dobre. Vysoko sme napádali súpera. Boli sme nebezpeční z krídelných priestorov. Ukázali sme ochotu byť neustále v ponuke.

Prišiel vedúci gól a diktovali sme tempo hry. V závere sme sa nevyhli hluchšej pasáži, no dokázali sme sa vrátiť do zápasu. Naše víťazstvo bolo zaslúžené."

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Nemôžeme byť spokojní s výkonom. Ako klub sme niečo doterajšími výsledkami dosiahli, ale chceme viac."

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
22
5
5
78:28
71
V
V
P
P
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
19
8
5
66:38
65
V
R
V
V
V
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
17
4
11
48:37
55
P
R
R
V
V
4
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
15
7
10
73:52
52
V
R
V
P
P
5
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
32
11
7
14
42:51
40
P
P
R
P
P
6
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
32
8
8
16
42:61
32
P
R
P
V
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Fortuna liga - skupina o udržanie - 7. kolo


Michalovce - Ružomberok 2:1 (1:1)

Góly: 38. Žofčák (11 m), 87. Zuberu - 32. Regáli

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Ondrej Duda, asistent trénera Michaloviec: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi nervózny. Vyplývalo to zo skutočnosti, že veľmi potrebujeme body. Ružomberok hral uvoľnene, kombinačne bol lepší. My sme sa zamerali na jednoduchšiu hru a vyšlo nám to. Sme veľmi radi za tri body."

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Mali sme výborný úvod zápasu, súpera sme nepúšťali do šancí. Síce sme najskôr nepremenili šance, no neskôr sme sa predsa len ujali vedenia. Do druhého polčasu sme prestriedali niekoľkých hráčov.

Súper však získal optickú prevahu, keď nakopával lopty do našej šestnástky. Napokon sa mu podarilo aj streliť gól. Mali sme šancu vyrovnať z pokutového kopu, nepodarilo sa nám to, ale aj to sa stáva. Myslím si, že sme dnes prehrali nezaslúžene."

Senica - Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 60. Košťál 

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Karol Praženica, tréner Senice: "Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme zápas strhnúť na našu stranu. To sa nám podarilo. Druhý polčas sme boli lepší ako prvý, lepšie sme bránili a išli sme odvážnejšie do útoku. Boli sme nebezpečnejší a zápas sme mohli uzavrieť aj skôr, mali sme šance na druhý aj tretí gól. Sme veľmi radi za ten výsledok, veľmi si ho vážime."

Michal Ščasný, tréner Nitry: "V zápase nie je ani veľa čo hodnotiť. Bol nervózny. Keby sme v prvom polčase dali zo stopercentnej šance gól, mohol by sa vyvíjať inak. Ale na "možno" sa vo futbale nehrá a prehrali sme."

Sereď - Pohronie 0:1 (0:0)

Gól: 71. Chvěja (z 11 m)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Gegely Geri, tréner Serede: "Myslím si, že nás súper v úvode trochu zaskočil. Dnes to bol typický futbal medzi šestnástkami. O výsledku rozhodol jediný, dosť sporný gól. V závere sme mali šancu, ale lopta skončila na brvne. Ideme ďalej, aby sme čo najskôr potvrdili fortunaligovú príslušnosť aj pre budúcu sezónu."

Jan Kameník, tréner Pohronia: "Vedeli sme, že súper bude mať dobrý obranný val, ktorý sme museli dobýjať. Snažili sme sa uspieť centrovanými loptami. V druhom polčase nám pomohol pokutový kop, po vylúčení sme to dokázali ubrániť. Za dnešný výkon musím hráčom poďakovať."

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
32
11
8
13
37:48
41
V
R
V
P
P
2
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
32
10
9
13
41:44
39
P
V
R
P
V
3
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
32
8
14
10
38:38
38
V
R
R
V
R
4
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
32
8
11
13
34:53
35
V
R
R
V
R
5
FK SenicaFK SenicaFK Senica
32
8
9
15
31:51
33
P
R
R
V
R
6
FC NitraFC NitraFC Nitra
32
7
6
19
26:55
27
P
P
P
P
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Hráč Senice dal krásny gól, Michalovce zachránil brankár