Žilina uspela v gólovej prestrelke, Trnava prišla o víťaznú sériu

Futbalisti MŠK Žilina.
Futbalisti MŠK Žilina. (Autor: TASR)
Sportnet|8. máj 2021 o 19:40 (aktualizované 8. máj 2021 o 20:22)

V skupine o záchranu si polepšili Michalovce.

BRATISLAVA. Osemgólovú prestrelku priniesol sobotňajší zápas najvyššej slovenskej futbalovej súťaže medzi Žilinou a Trenčínom. 

V rámci 8. kola nadstavbovej časti skupiny o titul boli úspešnejší domáci Žilinčania, ktorí zvíťazili 5:3. Dvoma gólmi sa zaskveli poľský útočník Dawid Kurminowski a Bosniak Hamza Čatakovič.

Hostia doplatili na situáciu z 56. minúty, keď bol po druhej žltej karte vylúčený ich kapitán Aschraf El Mahdioui. Následne inkasovali v priebehu štvrťhodiny tri góly, a tak v záverečnej desaťminútovke už len kozmeticky upravili skóre. 

Žilina je v tabuľke na štvrtom mieste a znížila svoje manko na Trnavu. Spartak prišiel o šesťzápasovú víťaznú sériu, keď remizoval v Zlatých Moravciach 0:0. 

Podobne ako na štadióne ViOn-u nepadol žiaden gól ani v Žiari nad Hronom, kde domáce Pohronie remizovalo s Michalovcami. Nenadviazalo tak na ani nie mesiac starý výsledok, keď vyhralo na Zemplíne 2:1. 

Michalovce získali v súboji o záchranu cenný bod a zvýšili svoj náskok pred poslednou Nitrou na aktuálne štyri body. 

V poslednom sobotňajšom zápase remizoval Ružomberok so Senicou 1:1.

Oba góly padli už v prvom polčase. V 17. minúte skóroval po rohovom kope skúsený obranca Ján Maslo a o dvadsať minút neskôr vyrovnal Martin Košťál. 

Fortuna liga - skupina o titul - 8. kolo


Žilina - Trenčín 5:3 (1:1)

Góly: 49. a 61. Kurminowski, 4. Ďuriš, 69. Kiwior, 76. Goljan – 80. a 87. Čatakovič, 32. Ikoba (z 11 m) 

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Zlaté Moravce-Vráble - Trnava 0:0

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: "Snažili sme sa pracovať s priestorom, čo sa nám aj darilo. Do polčasu sme spravili jednu chybu, čo hostia nedokázali využiť. Po zmene strán sme čakali na svoju možnosť, tá nakoniec prišla, nedokázali sme ju však premeniť. Dnes sme si zaistili definitívne 5. miesto, čo je najlepšie umiestnenie v histórii klubu, z čoho sa veľmi tešíme."

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Dnes nemôžem chlapcom nič vyčítať. Počas celého zápasu sme sa snažili kombinovať, ale šance ktoré sme si vypracovali, sme nedokázali premeniť. Bod nám nestačí, potrebovali sme bodovať naplno. Musíme sa pripraviť na ďalšie stretnutia, cieľ, ktorý sme si dali, sme ešte nesplnili."

Fortuna liga - skupina o udržanie - 8. kolo


Pohronie - Michalovce 0:0 

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Jan Kameník, tréner Pohronia: "V tomto zápase sme ťahali za kratší koniec. Neboli sme dostatočne pohybliví, nezískavali sme odrazené lopty. V ofenzíve nás zväzovala nervozita z toho, že ak vyhráme, tak sa s istotou zachránime v lige.

Nemali sme dostatočný pokoj na lopte, aby sme predviedli kombinačnú hru a dostali sa do obrany súpera. Chýbal nám krok k tomu, aby sme boli niekde bližšie alebo mohli zahroziť. V defenzíve však moji hráči odviedli maximum. Naša defenzíva bola pevná. Utiekla nám ofenzíva, takže musíme radi brať aj bod za remízu v boji o záchranu."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Mám zmiešané pocity. Počas celého priebehu zápasu sme boli lepším mužstvom na ihrisku. Futbal sa však hrá na góly a my sme nedali ani jeden. Chýbal nám pokoj vo finálnej fáze.

Tých možností nebolo až tak veľa, ale zopár sme si ich vytvorili, musíme ich dotlačiť do gólu. Súper toho veľa smerom dopredu nepredviedol, ale asi vedel prečo. Zameral sa viac na defenzívu a my sme ju nevedeli prelomiť. Hľadali sme cesty k tomu, no chýbal nám moment prekvapenia. Máme teda bodík, čakajú nás ešte dva zápasy, v boji o záchranu to bude zaujímavé."

Libor Hrdlička, brankár Pohronia: "Ďakujem chlapcom predo mnou, hrali obetavo, hádzali sa do striel, blokovali to. Michalovce boli útočnejšie, mali viac náznakov šancí ako my. Výborne však hrala naša obrana, aj preto som neinkasoval gól."

Ružomberok - Senica 1:1 (1:1)

Góly: 17. Maslo - 37. Košťál 

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Ďalší z náročných zápasov, v ktorom nerozhodovala futbalovosť, či krása, ale skôr sme videli bojovnosť a srdce u obidvoch mužstiev. Ani jeden, ani druhý tím nie je tak vyspelý, aby v takomto stave ponúkol futbalovú krásu. Úvod bol z našej strany rozpačitý, potom prišla taká stredná pasáž, keď sme boli lepší ako súper, dali sme aj gól.

V závere polčasu Senica mala pekné momenty. V druhej polovici to bol taký medzišestnástkový futbal. Nie pekný pre diváka. Sem - tam bol vzruch na našej strane, potom zase na súperovej. Napokon to skončilo remízou, ktorá je v mojich očiach asi spravodlivá."

Karol Praženica, tréner Senice: "Odohrali sme dobrý zápas, určite lepší ako naposledy s Ružomberkom doma, keď sme prehrali. Chlapci k stretnutiu pristúpili dobre, len škoda, že sme dostali prvý gól, ľahšie by sa nám hralo. Lenže ani po inkasovanom góle mužstvo nekleslo dole, snažilo sa o vyrovnanie a to aj prišlo. Naďalej sme hrali aktívne.

Druhý polčas sme išli za druhým gólom, mali sme nejaké príležitosti, obrovskú šancu mal Košťál, no nakoniec to dopadlo zmierlivo, remízou. Keď oba tímy dajú po góle, inak to ani nemohlo skončiť. Je to remíza vonku, možno ten bod bude nakoniec aj rozhodovať. Takže sme spokojní, i keď podľa vývoja zápasu sme mohli dosiahnuť aj viac."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Žilina uspela v gólovej prestrelke, Trnava prišla o víťaznú sériu