Trenčín dal Pohroniu lekciu a pokračuje vo víťaznom ťažení

Zdolajú hráči Trenčína v šlágri kola futbalistov Slovana?
Zdolajú hráči Trenčína v šlágri kola futbalistov Slovana? (Autor: TASR)
SITA|24. aug 2019 o 21:54

Ružomberok nezvíťazil už v piatom dueli po sebe.

BRATISLAVA. Futbalisti AS Trenčín sa vezú na víťaznej vlne. Mužstvo zo Sihoti, ktoré v úvodných troch kolách získalo iba bod, triumfovalo v sobotňajšom dueli 6. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2019/2020 na ihrisku nováčika FK Pohronia Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa vysoko 4:0.

Tretie ligové víťazstvo Trenčanov za sebou gólovo zariadili Ante Roguljič, Osman Bukari, Hamza Čatakovič a Gino van Kessel.

Tréner Ján Rosinský tak zažil trpkú obnovenú premiéru na lavičke mužstva zo Žiaru nad Hronom.

V zápase dvoch tímov, ktoré v uplynulej sezóne skončili v hornej polovici ligovej tabuľky, remizoval MFK Zemplín Michalovce s ŠKF iClinic Sereď 1:1. Skóre stretnutia otvorili v 9. min hostia, keď skóroval Cléber. Odpoveď Michalovčanov nenechala na seba dlho čakať, v 17. min vyrovnal na konečných 1:1 Matúš Vojtko.

Hráči MFK Ružomberok nezvíťazili už v piatom dueli po sebe. Liptáci tentoraz doma pod Čebraťom podľahli Spartaku Trnava najtesnejším rozdielom 0:1.

Rozhodujúci moment zápasu sa zrodil v 40. min, keď trnavský kapitán Bogdan Mitrea premenil pokutový kop. "Andeli" vyhrali v Ružomberku po dvoch rokoch - na začiatku majstrovskej sezóny 2017/2018 tam triumfovali 2:0.

Fortuna liga 2019/2020 - 6. kolo - sobota:

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - AS Trenčín 0:4 (0:2)

Góly: 5. Roguljič, 41. Bukari, 68. Čatakovič, 85. van Kessel.

Rozhodovali: Gemzický - Borsányi, Perát, ŽK: Tesák, Abrahám - Čatakovič, Julien, Koolwijk, 2149 divákov

Pohronie: Vantruba - Hatok (28. Mészáros), Nosko, Bartoš, Tesák - Sedláček, Dzurík (71. Zachara), Pellegrini (46. Klec) - D. Hrnčár, Abrahám, Blahút

Trenčín: Šemrinec - Ligeon, Šulek, Skovajsa, Julien - Koolwijk - Comvalius (57. van Kessel), Zubairu, Roguljič, Bukari (75. Corryn) - Čatakovič (69. Depetris)

Hlasy po zápase

Ján Rosinský, tréner Pohronia: "V prvom polčase nemám príliš čo hodnotiť kladne. To čo sme chceli hrať, tak moji zverenci neplnili. Až druhom polčase sme začali hrať to, čo sme mali aj v prvom, teda od začiatku stretnutia. Z tlaku sme však nevyťažili kontaktný gól, aj keď sme mali príležitosti. Po tomto tlaku sme z ojedinelého útoku a ešte k tomu zo štandardky inkasovali tretí gól. Musíme sa poučiť z tohto zápasu. Niektorí hráči siahli na dno svojich síl, ale súper nám svojou kvalitou ukázal kde sú individuálne hodnoty a schopnosti hráčov Trenčína a hráčov Pohronia. Či sa týka striedania kapitána Pellegriniho, bolo vynútené pre bolesti chrbta. Nemohol by už po prestávke podať na ihrisku plnohodnotný výkon."

Roman Nemčok, tréner Trenčína: "Podaril sa nám vstup do zápasu, pomohli sme si rýchlym gólom zo štandardky. To bol pre nás dobrý impulz, aby sme pokračovali v tom, čo sme si zaumienili, teda zachytávať rýchle útoky súpera, nepúšťali ho do kontier, ktoré má výborné. V prvom polčase nám to vychádzalo. Zabránili sme gólovým šanciam domácich, naopak boli sme aktívni, kvalitní na lopte , dobre sme kombinovali a vytvorili si šance, pridali sme aj druhý gól. V druhom polčase sme mali lepšie reagovať na úvod, ktorý bol zo strany Pohronia lepší. Našťastie sme dali tretí gól a potom sme už zápas odkontrolovali až do konca."

Martin Vantruba, brankár Pohronia: "Trenčín má svoju kvalitu, hráči vedia o sebe, hľadajú sa, sú behaví - hlavne po krídlach. My nemôžeme takto ľahostajne k tomu pristúpiť. Bojovali sme síce, ale urobili sme individuálne chyby v postavení, bránení i v nedostatočnej agresivite. Za nedostatky sme pykali. Trenčín si vytvoril veľa šancí, ja som sa snažil robiť všetko pre to, aby som tých gólov dostal čo najmenej. Bohužiaľ dostal som ich štyri. Na tento zápas treba čo najrýchlejšie zabudnúť."

Igor Šemrinec, brankár Trenčína: "Bol to výborný zápas pre nás. Dôležité bolo, že sme strelili hneď na začiatku gól. Potom som sa trošku obával, pretože sme mali veľa šancí na to, aby sme strelili druhý gól, no nedarilo sa nám to. Súper tam mal nejaké štandardky, závary pred našou bránkou, ale napokon sme predsa len zvýšili na 2:0. Pred druhým polčasom sme si povedali, že sa treba naďalej tlačiť pred bránku, aby sme nebránili a podarilo sa. Tretí náš gól bol rozhodujúci. Teší ma čisté konto, prvé v sezóne, trošku som mal obavy na konci zápasu, lebo sme tam vymýšľali, ale napokon sme to uhrali na nulu, čo je super."

MFK Zemplín Michalovce - ŠKF iClinic Sereď 1:1 (1:1)

Góly: 17. Vojtko - 9. Cleber.

Rozhodovali: Somoláni - Weiss, Galo, ŽK: Kolesár, Vojtko - Iliev, Matheus, 1478 divákov.

Michalovce: Kira - Rota, Carrillo, Červak, Vojtko - Savvidis - Popovits, Žofčák (79. Danko), Turik, Kontouriotis (46. Kolesár) - Sidibé (69. Hovhannisjan)

Sereď: Iliev - Lukáčik, Ba, Hučko, Slaninka - Adekuoroye, Ventúra - Iván (25. Matheus, 90. Morong), Pankaričan, Cleber - Špehar

Hlasy po zápase

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "My sme chceli vstúpiť do zápasu aktívne, čo sa nám aj podarilo. Po našej chybe ale išiel súper do vedenia. To nás trošku poznačilo. Dnes nám nešla koncovka. Chceli sme, tlačili sme sa dopredu, ale vždy nám niečo chýbalo. Taký kľud a pokoj vo finálnej fáze. S remízou nie sme spokojní, chceli sme vyhrať."

Slavče Vojneski, tréner Serede: "Chcem pogratulovať domácemu tímu k dobrému výkonu, hral veľmi organizovane. Síce sme išli do vedenia, ale potom sme urobili chybu, za ktorú sme pykali. Musíme si to všetko rozanalyzovať, pretože tie chyby sa pobali na chyby v zápasoch s Nitrou aj Slovanom. V závere sme mali šance strhnúť víťazstvo na svoju stranu, remíza je ale vzhľadom na priebeh zápasu zaslúžená."

MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 0:1 (0:1)

Gól: 40. Mitrea (z 11 m).

Rozhodovali: Pavlík - Pozor, Žákech, ŽK: Twardzik, Novotný - Mesík, Mitrea, Sobczyk, 1982 divákov

Ružomberok: Krajčírik - Čurma (83. T. Bobček), J. Maslo, Twardzik, Mojžiš - Qose (74. Gerec), Takáč - Kostadinov, Brenkus, Regáli - Novotný

Trnava: Rusov - Diogo, Mesík, Mitrea, Lovat - Halilovič, Tešija - Tavares (81. Oršula), Yilmaz (69. Mihálek), Dangubič (73. Gamboš) - Sobczyk

Hlasy po zápase

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Počas celého zápasu sme mali územnú prevahu, súpera sme zvierali, no bohužiaľ len pred jeho šestnástkou. V dôležitom území, kde sa zápasy rozhodujú, neboli sme dostatočne agresívni, kreatívni a efektívni, ako by sme chceli byť."

Ricardo Chéu, tréner Trnavy: "Tri body získalo mužstvo, ktoré viac verilo v úspech. Z oboch strán to nebolo futbalovo dobré. Vyhrali sme zaslúžene, Ružomberok hrozil dlhými loptami a zo štandardných situácií, ale do šancí sa nedostával. My sme v prvom polčase mali dve dobré príležitosti a v druhom jednu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trenčín dal Pohroniu lekciu a pokračuje vo víťaznom ťažení