Mimo zaužívanej komfortnej zóny. Strelec si nepamätal, čo mu vravel tréner

Dominik Veselovský v súboji s Jurajom Piroskom.
Dominik Veselovský v súboji s Jurajom Piroskom. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|20. nov 2021 o 20:19

Nastúpil aj hráč, ktorý predtým nikdy nebol v základe.

DUNAJSKÁ STREDA. Prekvapil už základnou zostavou. Nový tréner Dunajskej Stredy Joao Janeiro dal v stretnutí so Senicou príležitosť aj takým hráčom, ktorí predtým hrávali menej. Od začiatku bol na ihrisku Dominik Veselovský, Thibaut Verlinden, Zuberu Sharani i Luciano Vera. 

"Nepovažujem to za risk," vyhlásil 40-ročný portugalský kouč na tlačovej konferencii. Základný cieľ splnil: DAC zvíťazil nad Senicou 1:0.

Radosť domácich bola o to väčšia, že to bol stý zápas Dunajskej Stredy v MOL Aréne.

Rozhodol žolík z lavičky

Od úvodu zápasu sa zdalo, že žlto-modrí sú živší a hrajú s väčšou chuťou než v predchádzajúcich kolách. Vypracovali si šance, no aj rýchle kontry Senice boli nebezpečné. Hostia dokonca dvakrát rozvlnili sieť, no góly Filipa Oršulu i Šimona Šumberu padli z ofsajdu. 

A tak napokon rozhodla strela striedajúceho Brahima Moumoua z 68. minúty. 

Moumou nastúpil po zranení, predtým naposledy hral začiatkom augusta. "Teším sa, že som sa vrátil hneď gólom, dodá mi to sebavedomie," usmieval sa 20-ročný rodák z Nemecka. S akými pokynmi ho poslal tréner na ihrisko? "To si už nepamätám," smial sa. 

Hravé tréningy 

Jedným z najaktívnejších hráčov na ihrisku bol András Schäfer. Mal niekoľko nebezpečných striel a vyhrával aj súboje. Aj on patrí medzi tých jedenásť reprezentantov, ktorí mali iba dva dni na to, aby sa po návrate do klubu spoznali s novým trénerom. 

"Bol to trošku čudný pocit, vrátiť sa po reprezentačnej prestávke, lebo sa mnoho vecí zmenilo. Cítil som aj na spoluhráčoch, že nie sú vo svojej zaužívanej komfortnej zóne," prezradil Schäfer.

Prvý dojem z portugalského trénera je podľa neho pozitívny. "Má veľmi hravé tréningy. Neviem, či to bude takto stále, alebo je to preto, lebo zatiaľ nebolo dosť času na nejaké vážnejšie taktické veci. Uvidíme, teším sa na spoluprácu," uviedol Schäfer.

Prečo Veselovský? 

Joao Janeiro prežíval zápas veľmi emotívne. Často komunikoval s hráčmi, inštruoval najmä Dominika Veselovského.

19-ročný ofenzívny stredopoliar nastúpil vôbec prvý raz v základnej zostave DAC.

Zahrával rohové kopy a mal aj jednu nebezpečnú strelu, ktorá smerovala pod brvno. V prestávke ho však vystriedal Andrija Balič. 

"Prečo bol v základe? Lebo je hráčom DAC. Strávili sme spolu týždeň a videl som, že má kvalitu. A prečo som ho stiahol z ihriska? Zmenili sme rozostavenie a potrebovali sme hráča s inou charakteristikou," vysvetľoval portugalský tréner.

Iba napíše mená na papier

Hráčom v kabíne povedal, že všetci dostanú šancu. "Svoje slovo dodržal, už hneď v prvom zápase boli v základnej zostave nové mená," zdôraznil András Schäfer.

Nezvyčajná základná jedenástka Dunajskej Stredy podľa trénera vznikla kombináciou viacerých faktorov - niektorí hráči boli po reprezentačnom zraze unavení, navyše chcel aj naznačiť, že vo futbale nikdy nikto nemôže spohodlnieť.

"Nepovažoval som to za risk, bola to proste zmena. V konečnom dôsledku nie ja rozhodujem o tom, kto bude hrať. Rozhodujú o tom hráči tým, aké výkony podávajú na tréningu. Ja iba napíšem mená na papier," zdôraznil Joao Janeiro.

Jedna zásadná chyba

Senica sa v MOL Aréne prezentovala sympatickým futbalom. Jej kvality uznal aj miestny hlásateľ, kto po zápase povedal, že DAC vyhral možno aj so šťastím.

Hostia okrem neuznaných gólov mali aj ďalšie príležitosti, trafili aj žrď.

"V ťažkom zápase v krásnom prostredí a s kvalitným súperom sme dokázali hrať futbal, ale naše góly padli z ofsajdu. Potom sme spravili jednu zásadnú taktickú chybu a súper nás potrestal," zhrnul dianie na ihrisku tréner Senice Pavel Šustr.

Jeho tím nevyhral už ôsmy zápas po sebe. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Mimo zaužívanej komfortnej zóny. Strelec si nepamätal, čo mu vravel tréner