Zlepšila vlastné národné maximum. Forster na juniorských MS postúpila do finále

Viktória Forster.
Viktória Forster. (Autor: TASR)
SITA|18. aug 2021 o 16:22

Guliar Karel Šula ml nepostúpil.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka Viktória Forster sa na juniorských majstrovstvách sveta v atletike v kenskom Nairobi prebojovala do finále v šprinte na 100 m.

Devätnásťročná zverenkyňa trénerky Kataríny Adlerovej v semifinále dosiahla výkon 11,54 s, čím o sedem stotín sekundy zlepšila vlastné národné juniorské maximum. V druhom semifinále skončila tretia, medzi okteto finalistiek sa dostala zásluhou času.

Rýchlejšie ako Slovenka boli štyri semifinalistky. Finále aj so slovenskou šprintérkou je na programe vo štvrtok popoludní.

Ešte predtým finišovala Forster v 4. rozbehu tretia časom 11,75 s. "Nebežalo sa mi dobre, cítila som sa trochu stuhnutá. Nešlo to, ako malo. Možno to bolo tým, že je chladnejšie,“ vravela Forster po rozbehu podľa oficiálneho webu Slovenského atletického zväzu (SAZ).

V stredu do diania na MSJ zasiahol aj guliar Karel Šula ml., ktorý výkonom 16,90 m obsadil v kvalifikácii 17. miesto a nepostúpil do finále. Osobný rekord mladého slovenského guliara je 18,45 m.

"Som sklamaný, že som vrhol len 16,90 m. V kruhu som bol asi príliš pomalý. Urobil som všetko pre to, aby som uspel: aj doma som vstával skôr, ako keby som išiel na kvalifikáciu. Škoda. Verím, že nabudúce to bude lepšie,“ poznamenal Karel Šula ml. na atletika.sk.

V Nairobi sa ešte predstavia aj Andrea Švecová na 400 m prek. a Terézia Kurucová s Alžbetou Ragasovou v chôdzi na 10 000 m.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Zlepšila vlastné národné maximum. Forster na juniorských MS postúpila do finále