Pole position nebola výhodou. Verstappen to dokonale využil

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: SITA/AP)
TASR|7. nov 2021 o 21:49 (aktualizované 7. nov 2021 o 22:17)

Na čele šampionátu má náskok 19 bodov.

Veľká cena Mexika 2021

1.

Max Verstappen

Holandsko

Red Bull

1:38:39,086 h

2.

Lewis Hamilton

Veľká Británia

Mercedes 

+ 16,555 s

3.

Sergio Pérez 

Mexiko

Red Bull

+ 17,752 s

4.

Pierre Gasly

Francúzsko

Aplha Tauri

+ 1:03,845 min

5.

Charles Leclerc

Monako

Ferrari

+ 1:21:037 min

6.

Carlos Sainz

Španielsko

Ferrari

+ 1 kolo

MEXICO CITY. Víťazom veľkej ceny Mexika F1 sa stal Holanďan Max Verstappen na Red Bulle. Na druhom mieste skončil Lewis Hamilton a poradie na stupňoch víťazov doplnil miláčik domácich tribún Sergio Pérez.

Pre Verstappena to bolo deviate víťazstvo v sezóne, 19. v kariére a na čele priebežného poradia zvýšil svoj náskok pred obhajcom titulu Hamiltonom na 19 bodov.

ONLINE prenos

Krátko po štarte sa potvrdilo, že pole position na okruhu v Mexiku nemusí byť taká výhoda ako na iných tratiach. Pred Mercedesy Hamiltona a Bottasa, ktorý vyštartoval z prvej priečky, sa už v prvej zákrute dostal pôvodne tretí Verstappen.

Do Bottasa krátko nato vrazil Ricciardo, obaja museli do boxov a Fín sa prepadol až na posledné miesto. Preteky sa už v prvom kole skončili pre Cunodu a Schumachera, ktorí doplatili na kolíziu s Oconom.

Na čele sa usadil Verstappen pred Hamiltonom a Pérezom. Ako prvý z nich prezul Hamilton v 30. kole a na trať sa vrátil na piatom mieste.

Bezproblémovú zastávku v boxoch absolvoval aj Verstappen, ktorý bol po návrate na trať priebežne druhý, no dočasný líder Pérez krátko nato zamieril do boxov. Po 40. kole strácal Hamilton na Verstappena 10 sekúnd.

Bottas si postupne zlepšoval pozíciu, no v 42. kole ho pribrzdila dlhá zastávka v boxoch. Verstappen bol po 60. kole líder so 16-sekundovým náskokom pred Hamiltonom, na ktorého si ešte brúsil zuby Pérez, ktorý chcel potešiť domácich fanúšikov.

Bottas bol hlboko v druhej desiatke poradia, no v Mercedese sa snažili, aby získal najrýchlejšie kolo, a tým vzal aspoň bod Verstappenovi.

Fín v závere dvakrát prezul a napokon predsa len získal najrýchlejšie kolo.

Verstappen si bez problémov postrážil víťazstvo a o pozíciu neprišiel ani Hamilton, ktorý udržal druhé miesto pred mierne sklamaným Pérezom.

Nasledujúce preteky sú na programe v nedeľu 14. novembra v Brazílii.

Hlasy po pretekoch

/zdroj: Sport2 TV/

Max Verstappen, 1. miesto: "Bolo to priamočiare víťazstvo. Som zaň veľmi rád a rovnako aj za tretie miesto Sergia Pereza. Šampionát je stále dlhý proces a všetko sa môže zmeniť v okamihu. Teším sa aj do Brazílie, na ktorú mám dobré spomienky."

Lewis Hamilton, 2. miesto: "Red Bull bol dnes rýchlejší, asi sa nedalo dosiahnuť viac. S druhým miestom môžem byť spokojný."

Sergio Pérez, 3. miesto: "Nie som úplne spokojný, chcel som double pre tím. Nemal som však šancu. Dal som do toho všetko, celé moje srdce. Ďakujem fanúšikom, ktorých som intenzívne vnímal a počul."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Pole position nebola výhodou. Verstappen to dokonale využil