F1 podpísala dlhoročnú zmluvu, nočné preteky zostanú v kalendári

Momentka z Veľkej ceny Singapuru 2018.
Momentka z Veľkej ceny Singapuru 2018. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|27. jan 2022 o 11:15 (aktualizované 27. jan 2022 o 13:39)

LONDÝN. Organizátori Veľkej ceny Singapuru sa s vedením seriálu majstrovstiev sveta F1 dohodli na predĺžení zmluvy až do roku 2028.

Podujatie na okruhu Marina Bay zmaril v ostatných dvoch rokoch koronavírus. Očakáva sa však, že tento rok sa od 2. októbra už uskutoční podľa plánu.

Sedemročné predĺženie zmluvy s miestom, ktoré hostí atraktívne nočné preteky, potvrdil prezident F1 Stefano Domenicali v oficiálnom vyhlásení.

"Mám radosť, že F1 bude v Singapure pokračovať aj ďalších sedem rokov. VC na Marina Bay Street Circuit privítala v roku 2008 prvé nočné preteky v dejinách F1 a Singapur bude ďalej tešiť fanúšikov atraktívnym podujatím.

Singapur má špeciálne miesto v kalendári MS a dlhodobé predĺženie zmluvy bude znamenať veľa pre šport v Ázii," citovala ho agentúra DPA.

Kalendár majstrovských pretekov formuly 1 má v roku 2022 dovedna 23 zastávok. Začne sa o necelé dva mesiace 20. marca Veľkou cenou Bahrajnu v Sachíre.

Úplnú istotu konania zatiaľ nemajú aprílové preteky VC Emilia-Romagna v Imole, májová VC Španielska v Barcelone rovnako ako októbrová VC USA v Austine.

Vo všetkých týchto prípadoch sa rovnako ako pri Singapure čaká na podpis dlhodobej zmluvy s vedením seriálu najrýchlejších štyroch kolies.

V prípade Veľkej ceny Miami 8. mája musí prísť ešte na rad definitívne schválenie spôsobilosti okruhu vedením Medzinárodnej automobilovej federácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»F1 podpísala dlhoročnú zmluvu, nočné preteky zostanú v kalendári