Kozák mladší pomohol získať cenný triumf, Slovensko vyhralo vo footgolfe

Slovenský tím na The Masters 2022 vo footgolfe.
Slovenský tím na The Masters 2022 vo footgolfe. (Autor: facebook/FootGolf Slovakia)
TASR|3. okt 2022 o 15:03

Slováci triumfovali na turnaji The Masters 2022.

BRUNSSUMMERHEIDE. Výprava footgolfovej reprezentácie Slovenska sa vo výbornom svetle prezentovala na medzinárodnom turnaji The Masters 2022, ktorý prebehol od 30. septembra do 2. októbra v holandskom Brunssummerheide.

Prvý ročník turnaja, bodovaný ako 1500 v rámci svetového renkingu Medzinárodnej federácie footgolfu (FIFG), na ktorom hrali najlepší footgolfisti z celého sveta, ovládla vo všetkých kategóriách.

V hlavnej kategórii mužov triumfoval aktuálne šiesty hráč z predchádzajúcich majstrovstiev sveta 2018 Martin Šimončič, ktorý v trojkolovom zápolení zvíťazil s výsledkom mínus 29 kopov, par 216 na troch kolách.

V prvej desiatke skončili ešte dvaja Slováci - štvrtý Marek Vittek (-23) a na zdieľanom 8. mieste bývalý futbalista, držiteľ fotogolfového bronzu z MS 2016 a ME 2021 Ján Kozák mladší (-20).

Marek Vittek zároveň zvíťazil v kategórii seniori - muži nad 45 rokov. Medzi ženami zvíťazila Slovenka Lucia Čermáková (-12).

Hrala sa aj súťaž dvojíc, kde celé pódium patrilo slovenským footgolfistom. Na prvom mieste skončila dvojica Ján Kozák, Tomáš Bartko s výsledkom -18 pred dvojicou Martin Šimončič, Marek Vittek (-12) a Dušan Vangel, Josef Němec (-12).

Informácie pochádzajú od Slovenskej FootGolfovej Asociácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Kozák mladší pomohol získať cenný triumf, Slovensko vyhralo vo footgolfe