Milióny pre profesionálov aj amatérov. Štát uvoľnil pomoc pre šport

Štát schválil finančnú podporu pre profesionálny aj amatérsky šport.
Štát schválil finančnú podporu pre profesionálny aj amatérsky šport. (Autor: TASR)
SITA|20. júl 2021 o 10:12

Financie majú ísť aj na výstavbu športovej infraštruktúry.

BRATISLAVA. Ministerstvo financií Slovenskej republiky podáva pomocnú ruku ďalšiemu pandémiou zasiahnutému sektoru – športu.

Rezort uvoľnil takmer 10 miliónov eur pre Fond na podporu športu.

Podporí nimi sektor profesionálneho športu, ale zabezpečí aj pomoc pre amatérsky šport.

"Ministerstvo financií si uvedomuje, že obmedzenia počas pandémie narobili problémy aj v športovom sektore. Preto sme uvoľnili 9,5 milióna eur na to, aby sme tomuto odvetviu v náročnej situácii pomohli a umožnili jeho ďalší rozvoj.

Až 6,5 milióna eur poputuje prevádzkovateľom športovo-infraštruktúrnych prevádzok, napríklad fitness centrám. Tri milióny eur pôjdu pre profesionálne športové kluby. Pomoc sa bude realizovať prostredníctvom výziev Fondu na podporu športu," informoval tlačový odbor Ministerstva financií SR.

Peniaze by mali byť okrem iného použité na výstavbu a modernizáciu športovej infraštruktúry, ale pomoc by malo dostať aj 51 amatérskych športových organizácií, ktoré sa pridajú k doterajším 303 úspešným žiadateľom sektoru amatérskeho športu.

"Začiatkom júna sme poskytli pomoc cestovným kanceláriám. V snahe zmierniť negatívne dopady pandémie sa snažíme poskytovať pomoc ďalšiemu sektoru, ktorým je šport,“ povedal podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič.

Šport si zaslúži silný pozitívny impulz zo strany štátu,“ doplnil minister financií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Milióny pre profesionálov aj amatérov. Štát uvoľnil pomoc pre šport