Cez víkend dostali dvadsať gólov. Nastupuje aj 46-ročný prezident klubu

Futbal v Krásnohorskom Podhradí aktuálne prežíva ťažké časy.
Futbal v Krásnohorskom Podhradí aktuálne prežíva ťažké časy. (Autor: facebook FK Krásnohorské Podhradie)
Daniel Dedina|6. sep 2021 o 14:40

Klubu patrí posledné miesto v dvoch súťažiach.

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE. Nula bodov zo siedmich zápasov a nula bodov zo šiestich zápasov. Skóre 1:32, respektíve 8:48. Výsledky z uplynulého víkendu? 0:6 a 1:14.

Priam odstrašujúca štatistika. O to viac, že ide o bilanciu toho istého klubu!

Futbal v Krásnohorskom Podhradí prežíva ťažké časy. Platí to v prípade štvrtoligového áčka i šiestoligového béčka. 

Posilniť káder nie je odkiaľ

„V porovnaní so súpermi pracujeme s dosť nízkym rozpočtom. Doposiaľ sme mali väčšinou hráčov z okresu, ale máme siedmich zranených, z toho piatich zo základnej zostavy. Niekoľkí lepší nám odišli, ďalší pracuje ako vojak z povolania na Lešti. Teraz nám jeden vypadol pre žlté karty. Ešte dobre, že sme sa vôbec poskladali a na zápas vycestovali,“ okomentoval víkendovú prehru 0:6 v Spišských Vlachoch prezident FK Krásnohorské Podhradie Štefan Kún.

Možnosti posilnenia kádra sú podľa neho poriadne oklieštené.

„Z nášho okresu hráme najvyššiu súťaž. V piatej lige je Rožňava, ktorá má tiež hráčske problémy, a je tu jedna súťaž v rámci ObFZ Rožňava. Nie je odkiaľ posilniť mužstvo a nemáme financie na to, aby sme dotiahli hráčov z Košíc alebo Rimavskej Soboty,“ tvrdí Kún.

Hoci zastáva pozíciu šéfa klubu, naďalej vystupuje aj v pozícii aktívneho futbalistu. Napriek tomu, že má už 46 rokov. V nedeľu absolvoval takmer celý zápas, dole z ihriska šiel v 88. minúte.

„Keď je jedenásť hráčov aj so mnou, tak čo mám robiť? Hrávam stopéra, ale naposledy som nastúpil ako predstopér. Súper mal vpredu rýchlych chlapcov a to som sa bál si zobrať na krk,“ prezradil.

„Mám kamarátov rozhodcov, ktorí sa chytajú za hlavu, keď vidia, že opäť idem hrať,“ poznamenal s úsmevom. 

Béčko pokazila korona i zúženie súťaží

Súčasnú futbalovú mizériu Krásnohorského Podhradia podčiarkuje aj účinkovanie B-mužstva. To v aktuálnej sezóne 6. ligy ObFZ Rožňava inkasovalo, až na jednu výnimku, vždy najmenej sedem gólov.

Naposledy podľahlo Rožňavskému Bystrému zahanbujúco 1:14. Už v 27. minúte bol stav 0:7...

„Béčko je čisto rómske mužstvo. Predtým boli trénovaní, aj v doraste sme mali šikovných rómskych hráčov, ktorých sme skúšali v áčku alebo ich posúvali do béčka. Korona to však pokazila. Na zápasy sa schádzajú v takom počte, že aj oni dostávajú nakladačky,“ vraví Kún.

V prípade béčka zohráva dôležitú úlohu ešte jeden fakt.

„Jeho miesto malo byť v siedmej lige, ale po zúžení počtu súťaží je už len šiesta. Preto hráva so silnejšími súpermi s nabitejšími kádrami, s ktorými by ani nemalo hrať,“ podotkol funkcionár i hráč spod Krásnej Hôrky. 

Dohrajú sezónu? Možné je všetko

Aký bude ďalší osud klubu, ktorý posledných šesť sezón účinkuje v IV. lige Juh VsFZ? Všetko je vraj otvorené. Vylúčiť nemožno ani predčasný koniec.

„Dúfam, že dohráme sezónu. Neviem, nakoľko sa mi bude chcieť toto celé tlačiť. Keď prehrávate, vtedy vás nemajú radi. Nechcem si pripustiť predčasný koniec, lebo si narobíme hanbu. Závisí to od financií,“ vraví Štefan Kún.

Futbalisti spod Krásnej Hôrky kráčajú v aktuálnej sezóne od prehry k prehre.
Futbalisti spod Krásnej Hôrky kráčajú v aktuálnej sezóne od prehry k prehre. (Autor: facebook FK Krásnohorské Podhradie)

„Ešte máme v septembri možnosť získať hráčov na hosťovanie, ale do takéhoto mužstva sa ťažko zháňajú. Futbalu sa venujem takmer štyridsať rokov, takže viem, ako to je,“ skonštatoval.

Odhodlanie mu však, zdá sa, stále nechýba.

„Vždy som bol slabší, ale bojoval som. Škoda toho, že chlapci, ktorí majú záujem trénovať, sa zranili,“ dodal šéf klubu z Krásnohorského Podhradia.

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Cez víkend dostali dvadsať gólov. Nastupuje aj 46-ročný prezident klubu