V titulovom zápase sa necítil dobre, Figueiredo chce okamžitú odvetu

Deiveson Figueiredo.
Deiveson Figueiredo. (Autor: TASR/AP)
Daniel Stankovič|15. jún 2021 o 16:04 (aktualizované 15. jún 2021 o 16:24)

Bývalý kráľ mušej váhy žiada odvetu.

GLENDALE. Príbehom víkendového turnaja americkej organizácie UFC sa bezpochyby stal Brandon Moreno a jeho zisk titulu titul mušej váhy.

Moreno sa víťazstvom stal historicky prvým Mexičanom, komu sa niečo podobné podarilo.

Na druhej strane stál Deiveison Figueiredo, muž, pri ktorom by ešte pred časom nikto netipoval, že môže v dohľadnom období prehrať. Do nedele brazílsky bojovník spoznal trpkosť porážky len jediný raz v kariére.

Bývalý šampión sa s odstupom dní vrátil k titulovému duelu. Hovorí, že sa v zápase vôbec necítil sám sebou.

Opustil som hotel a bol som na tom dosť zle. Vedel som, že to nie je môj deň, ale všetko som odovzdal do Božích rúk. Bol som tam, nezápasil som však tak dobre, ako viem,“ opísal situáciu tesne pred súbojom 33-ročný zápasník.

Bývalý šampión mušej divízie mal pred turnajom UFC 263 rovnako problémy s váhou, úspešne navážil len minútu pred oficiálnym limitom. Tlak, ktorý Figueiredo v tej chvíli prežíval vyvrcholil krátko na to, keď sa v zákulisí rozplakal.

Vždy mám problémy s váhou a to isté sa stalo aj teraz. Skoro som nedal váhu, bolo to náročné, naozaj. Možno to bolo práve to, čo ma spomalilo, ale myslel som, že mi to v ňom ide dobre. Išlo len o to, že som sa do toho nevedel dostať, pričom práve vtedy sa mi dostal za chrbát a ukončil to. Nečakal som to.

Napriek tomu, že posledné dva duely absolvoval práve s Morenom verí, že si zaslúži odvetu v čo najkratšom čase.

Chcel by som požiadať Danu (prezident UFC, pozn. red.) o odvetu, pretože verím, že som prvý zápas zvíťazil, aj keď mi zobrali bod a rozhodli sa mu prisúdiť remízu. Teraz to bola zase jeho noc, určite tvrdo trénoval, nebol to môj deň. Chcem trilógiu.

Vrátim sa čo najskôr späť do tréningu, aby som mohol ukázať kto som. Jediné čo chcem sú štyri mesiace, počas ktorých stabilizujem veci okolo mňa. Môj gym sa mení, celý ten proces mi zasiahol do kvality tréningu. Chcem urobiť všetko čo najlepšie, nech som schopný čím skôr získať titul späť,“ dodal Figueiredo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V titulovom zápase sa necítil dobre, Figueiredo chce okamžitú odvetu