Ferrari počíta s Massom aj v ďalšej sezóne

Felipe Massa
Felipe Massa (Autor: SITA/AP)
TASR|1. sep 2009 o 15:30

Zranený pretekár F1 Felipe Massa bude v novej sezóne opäť na sto percent pripravený zasadnúť do kokpitu monopostu Ferrari.

LONDÝN. Taký je záver podrobných lekárskych testov, ktorým sa brazílsky pilot podrobil na klinike v Miami.

Hovorca tímu Ferrari odmietol však špekulácie, podľa ktorých by sa Massa mohol vrátiť na okruhy efjednotky ešte v tejto sezóne. V najbližších dňoch sa podrobí malej plastickej operácii a v nasledujúcich dňoch potom začne s kondičnou prípravou.

"Všetky vyšetrenia mali pozitívne výstupy, rovnako aj testy očí. Všetko nasvedčuje tomu, že Felipe sa vráti na pretekárske okruhy," uvádza vo vyhlásení tímu z Maranella.

Massa, ktorý utrpel životunebezpečné zranenie na júlovej Veľkej cene Maďarska, kde ho zasiahla letiaca pružina do oblasti oka, je od nedele v Miami na pozorovaní u neurochirurga Steve Olveyho. Massovi urobia plastickú operáciu v oblasti zlomenej lebky, kam ho zasiahla spomínaná pružina.

"Po krátkej rekonvalescencii bude Felipe pripravený začať s kondičnými tréningami. Prirodzene, výsledky vyšetrení sme prijali s veľkou radosťou a satisfakciou všetci v Maranelle. Sme radi, že do novej sezóny bude pripravený na 100 percent," konštatuje oficiálny portál Ferrari, ktorý doplnil samotný pilot: "Po malej operácii budem môcť konečne začať s prípravou v telocvični a posilňovni. Verím, že sa dostanem opäť do formy, ale musím ísť krok za krokom. Teraz ešte momentálne nemyslím na monopost, ale na fyzické aktivity."

Do konca sezóny zostáva už len päť pretekov, pričom sezóna vyvrcholí 1. novembra v Abu Zhabí. Massa dúfal, že 18. októbra sa predstaví na domácej Veľkej cene Brazílie v Interlagose. V posledných dvoch pretekoch MS zaskočil namiesto Massu 37-ročný taliansky testovací pilot Luca Badoer, ale jeho výkony boli skôr sklamaním.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Ferrari počíta s Massom aj v ďalšej sezóne