Federer zdolal Tsongu, Nadal sa potrápil s Fishom

(Autor: TASR)
TASR|20. nov 2011 o 17:00

Švajčiarsky tenista Roger Federer úspešne vykročil za ziskom rekordného šiesteho titulu na Turnaji majstrov.

Federer nadviazal na triumf nad Tsongom z finále turnaja Masters 1000 v parížskej hale Bercy.

LONDÝN. V londýnskej 02 aréne odštartoval v nedeľu prestížny Turnaj majstrov, pričom v prvom stretnutí B-skupiny zvíťazil švajčiarsky tenista Roger Federer nad Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom v troch setoch 6:2, 2:6 a 6:4.

Federer, ktorý pricestoval do Londýna ovenčený čerstvými triumfami z Bazileja a Paríža, tak víťazne začal svoju púť za ziskom rekordného šiesteho titulu na Masters. Okrem rodáka z Bazileja a Tsongu sa v B-skupine predstavia ešte Španiel Rafael Nadal a Američan Mardy Fish.

Federer po úspešnom vstupe do Turnaja majstrov netajil spokojnosť. "Bol to jeden z mojich najlepších zápasov v tomto roku. Bolo to veľmi vyrovnané, v poslednom geme som mal na svojej strane aj potrebné šťastie. Víťazstvo na úvod prestížneho turnaja vždy poteší," povedal pre akreditované médiá Federer, ktorý natiahol víťaznú sériu na 13 zápasov.

Fish bol blízko výhry nad Nadalom

V A-skupine si skrížia rakety líder svetového rebríčka ATP Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray, Španiel David Ferrer a Čech Tomáš Berdych. Pre Djokoviča by bol triumf v Londýne čerešničkou na torte. Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu v tejto sezóne vyhral tri grandslamové turnaje - Australian Open, Wimbledon i US Open.

Turnajom majstrov bez jediného zaváhania, zinkasuje maximálnu možnú prémiu 1,630 milióna dolárov a do rebríčka ATP Entry si pripíše 1500 bodov. Za každé víťazstvo v skupine je 200 bodov.

Vo večernom stretnutí nastúpia proti sebe Španiel Rafael Nadal a Američan Mardy Fish.

Španielsky tenista Rafael Nadal úspešne vstúpil do Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne. Vlaňajší finalista zvíťazil v B-skupine nad Američanom Mardym Fishom po trojhodinovej trojsetovej bitke 6:2, 3:6 a 7:6 (3). V úvodnom dueli skupiny zdolal Švajčiar Roger Federer Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu 6:2, 2:6, 6:4.

B-skupina:

Roger Federer (Švaj.), Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) 6:2, 2:6, 6:4

Rafael Nadal (Šp.) - Mardy Fish (USA) 6:2, 3:6, 7:6 (3)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer zdolal Tsongu, Nadal sa potrápil s Fishom