Federer vo štvrťfinálovom derby zdolal Wawrinku

Roger Federer si utiera tvár uterákom  vo štvrťfinále dvojhry proti krajanovi Stanislasovi Wawrinkovi.
Roger Federer si utiera tvár uterákom vo štvrťfinále dvojhry proti krajanovi Stanislasovi Wawrinkovi. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. júl 2014 o 19:46

Wawrinka hral tretí deň v rade, po druhom sete si nechal privolať lekára.

LONDÝN. Roger Federer zvíťazil vo švajčiarskom derby v stredajšom štvrťfinále dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone nad Stanislasom Wawrinkom za 153 minút 3:6, 7:6 (5), 6:4, 6:4.

Zdolaný šampión z januárových melbournských rovnako cenných Australian Open hral vinou minulotýždňovej nepriazne počasia tretí deň v rade, po druhom sete si nechal privolať lekára a vo zvyšku tohto 16. vzájomného súboja pôsobil uťahane, zjavne nebol fyzicky úplne v pohode.

Federer smečom premenil piaty mečbal v desiatom geme štvrtej časti, v ktorej čelil jednému brejkbalu. Na hlavnom dvorci mal pomer "winnerov" a nevynútených chýb 46:14, zdolaný 51:24. Federer využil 2 zo 7 brejkbalov, Wawrinka 1 zo 4. Postupujúci zvládol 32 zo 45 zákrokov pri sieti, vyradený 30 zo 44.

"Vždy je pekné zahrať si tu na ´centri´, zároveň však zložité súperiť s kamarátom. Navzájom dôkladne ovládame svoje ťahy. Stan si najmä v prvých dvoch setoch počínal dobre, potom už mal problémy s fyzičkou. Želám mu všetko dobré do zvyšku sezóny, pretože zatiaľ má skvelý rok. Dnes v úvode zápasu udieral do loptičky dobre a ja som musel striehnuť na šance," povedal Federer pre BBC Sport.

Švajčiar ešte nikdy neprehral v semifinále Wimbledonu. Keď mu to pripomenuli, vyhlásil: "Nechcem hľadieť priveľmi dopredu. Teší ma však, že som sa vrátil takto silný po vlaňajšom neúspechu. Je teda skvelé byť znova medzi najlepšími štyrmi a s možnosťou zájsť ešte o krok - dva ďalej."

"Z mojej strany to bol naozaj kvalitný boj, odovzdal som na kurte všetko. Celkovo to pre mňa bol vydarený turnaj, ktorý sa môže stať Rogerovou korisťou. Keď sa raz dostane do semifinále grandslamového podujatia, je v stave dobyť trofej," povedal Wawrinka.

Dvojhra mužov - štvrťfinále:

Roger Federer (Švaj.-4) - Stan Wawrinka (Švaj.-5) 3:6, 7:6 (5), 6:4, 6:4 za 153 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer vo štvrťfinálovom derby zdolal Wawrinku