Federer nevidel v závere na loptičku, ale hladko postúpil

SITA|25. jún 2008 o 20:32

LONDÝN 25. júna (SITA) - Švajčiarsky tenista Roger Federer načal siedmu desiatku triumfov na tráve bez prerušenia, aktuálne ich má na konte už 61. Najvyššie nasadený hráč tretieho grandslamového turnaja ...

LONDÝN 25. júna (SITA) - Švajčiarsky tenista Roger Federer načal siedmu desiatku triumfov na tráve bez prerušenia, aktuálne ich má na konte už 61. Najvyššie nasadený hráč tretieho grandslamového turnaja roka vo Wimbledone postúpil už do 3. kola, keď v stredu vyradil nebezpečného Švéda Robina Söderlinga v troch setoch 6:3, 6:4, 7:6 (3). Premožiteľ Slováka Dominika Hrbatého v 1. kole viedol už 2:0 na sety, no v treťom dejstve po prvý raz na tohtoročnom turnaji zaváhal pri svojom servise a za stavu 3:5 čelil setbalu. Napokon však set dotiahol do tajbrejku a v ňom už na centrálnom dvorci dominoval. "Som veľmi rád, že som tento zápas vyhral. V závere bolo slnko už veľmi nízko a ledva som videl na loptičku. Ešte že sme nemuseli ísť do štvrtého setu," uviedol Federer. Dvanásťnásobný grandslamový šampión triumfoval v ostatných piatich ročníkoch Wimbledonu a na "posvätnej" tráve zatiaľ naposledy prehral v roku 2002 s Chorvátom Mariom Ančičom.

Federera v súboji proti Söderlingovi v hľadisku povzbudzovala aj populárna americká speváčka Gwen Stefani spolu so svojím manželom Gavinom Rossdalom, bývalým lídrom britskej grunge-rockovej skupiny Bush. Predtým v čase voľna spolu navštívili londýnsku ZOO.

Dvojhra mužov - 2. kolo:

Roger Federer (1-Švajč.) - Robin Söderling (Švéd.) 6:3, 6:4, 7:6 (3)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer nevidel v závere na loptičku, ale hladko postúpil