Sebastián Fapšo: Na pyramíde by som sa určite zúčastnil a garantujem, že by to bola zabíjačka

(Zdroj: Oktagon MMA)

Po výbornom výkone má pred sebou Fapšo ďalšie méty.

BRNO: Aj keď sme na podujatí Oktagon Underground videli množstvo kvalitných duelov, najviac dvíhal zo stoličiek súboj Fapšo vs Kozubovský. Neskutočné výmeny, dovedna 4 počítania a na konci zdvihnutá ruka Fapša, ktorý sa pomaly stáva hviezdou postojárskej scény.

Do súboja rodák z Považskej Bystrice nastupoval nesmierne motivovaný, keďže vedel, že v stávke je naozaj veľa. „Pred zápasom som mal v hlave, že keď prehrám, môj sen sa skončí. Ak chcem v tomto športe pokračovať a byť najlepší, musel som ho poraziť,” prezrádza pre Športnet Fapšo.

Aj napriek výbornému výkonu a cennej výhre nad českou jednotkou ostal ale Fapšo ku svojmu výkonu kritický a vie, čo treba ešte zlepšiť. „Spokojný nie som takmer s ničím, možno s prvým kolom, kde som mal dobrý pohyb. Moja predstava, ako mám ukončovať zápasy a bojovať, je úplne iná.”

Máme veľa plánov s mojim telíčkom

Aj keď zástupca Body Gym Poprad ovládol prvé kolo, keď poslal súpera až dvakrát do počítania, v kole druhom sa karta obrátila. Kozubovský pritlačil, vyrovnal misky váh a tréneri tak mali v prestávke plné ruky práce.

„Pýtali sa ma, čo mi je, že či som boxer. Poradili mi, že mám robiť to, čo v prvom kole a to boxovať,” pokračuje Fapšo, ktorému sa v treťom kole podaril ďalší knockdown a definitívne tak strhol výhru na svoju stranu.

„Môj výkon hodnotím tak, že som zo seba v ten večer vydal všetko, čo šlo. Viem, že v sebe toho mám o dosť viac a ja to aj ukážem. Musím popracovať na viacerých veciach, či už je to pohyb, tvrdosť, kryt… Máme veľa plánov s mojim telíčkom.”

Fapšo s trénermi Lukášom Bodym a Iljom škondričom
Fapšo s trénermi Lukášom Bodym a Iljom škondričom (Zdroj: Facebook - Sebastián Fapšo)

Fapšo pritom prezradil, že do zápasu nenastupoval v najlepšej pohode, keď ideálne nedoplnil váhu a necítil sa tak najlepšie. Čo je ale horšie, prejavilo sa to aj po zápase. „Dostal som z toho zlého dopĺňania kŕče a troška som sa "vygrckal", ale inak ok.” Dobrou správou tak bolo, že po tvrdej bitke nemusel cestovať do nemocnice.

Uvidíme Fapša v pyramíde?

Na podujatí Oktagon Underground sme ale videli okrem tohto výborného zápasu aj pyramídu ôsmych bojovníkov vo váhe do 70 kilogramov. Organizácia pritom už na tlačovej konferencii potvrdila, že Underground sa čoskoro vráti a s ním pravdepodobne aj ďalší vyraďovací turnaj.

Ten by mohol byť tentokrát vo váhe do 80 kilogramov, kde vídame bojovať aj Fapša. Otázka teda znie: Mal by o takýto formát mladý talent s prezývkou Tank záujem? „Určite áno! A garantujem, že by to bola zabíjačka.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Sebastián Fapšo: Na pyramíde by som sa určite zúčastnil a garantujem, že by to bola zabíjačka