Fabregas sa teší, že bol kapitánom Arsenalu v Lige majstrov

SITA|26. nov 2008 o 19:37

Stredopoliar tímu futbalovej Premier League Arsenalu je veľmi hrdý na to, že viedol mužstvo po prvý raz v Lige majstrov s kapitánskou páskou na ramene.

LONDÝN. Stredopoliar tímu futbalovej Premier League Arsenal Londýn Cesc Fabregas je veľmi hrdý na to, že viedol mužstvo po prvý raz v Lige majstrov s kapitánskou páskou na ramene.

Odchovanec katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona sa stal šéfom kabíny po tom, ako lodivod "kanonierov" Arsene Wenger zbavil tohto štatútu Williama Gallasa za kritiku, ktorú namieril voči mladším hráčom v kabíne. "Je to jedna z najkrajších vecí, čo sa udiala počas mojej kariéry," povedal po stretnutí pre internetový portál goal.com 21-ročný stredopoliar, ktorý priviedol svoj tím k víťazstvu 1:0 nad Dinamom Kyjev.

"Som rád, že som nadviazal na troch výborných kapitánov," doplnil Španiel mysliac tým na Williama Gallasa, Thierryho Henryho a Patricka Vieiru. "Vieira bol úžasný, v šatni bol vždy uvoľnený. Pred zápasmi nikdy veľa nehovoril, no na ihrisku ste s ním mohli vždy počítať. Thierry (Henry - pozn. SITA) bol v tom čase najlepším hráčom na svete a hráčom, ktorý často rozhodoval zápasy.

V súčasnosti si s ním často telefonujem. S Patrickom som kontakt stratil," povedal Fabregas, ktorého pochválila aj jedna z legiend Arsenalu, bývalý reprezentačný obranca Martin Keown. "Cesc už čosi v tomto klube prežil a takáto čestná funkcia z neho urobí ešte lepšieho hráča, tak ako to bolo u Patricka Vieiru pred šiestimi rokmi," vyhlásil Keown.

Nachádzate sa tu:
Domov