V Poľsku mal hrozivý pád, o pár týždňov chce opäť sedieť na bicykli

Fabio Jakobsen.
Fabio Jakobsen. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. nov 2020 o 16:26

Niekoľko dní bol v umelom spánku.

AMSTERDAM. Holandský cyklista Fabio Jakobsen by sa mal v novembri opäť vrátiť na bicykel. Dvadsaťštyriročný pretekár tímu Deceuninck - Quick Step pauzuje od hrozivého pádu na pretekoch Okolo Poľska.

V záverečnom špurte úvodnej etapy utrpel vážne zranenia, keď ho vytlačil do bariér jeho krajan Dylan Groenewegen. Priamo na mieste ho museli oživovať a niekoľko dní strávil v umelom spánku.

Pred mesiacom absolvoval operáciu tváre.

Počas zákroku použili kúsok kosti z panvy na rekonštrukciu ústnej dutiny. Operácia bola podľa všetkého úspešná a Jakobsenovi už vybrali stehy.

"Štyri týždne po rekonštrukcii mojej hornej a dolnej čeľusti nastal čas, aby išli stehy von. Proces hojenia prebieha dobre. Transplantovaná kosť musí počas nasledujúcich štyroch mesiacov zosilnieť a spevnieť. Ďalšia operácia je naplánovaná na rok 2021," citoval ho portál Cyclingnews.

Jakobsenovi by mali začiatkom budúceho roka implantovať novú sadu zubov, keďže po náraze do bariéry mu zostal jediný. Navyše, jeho tržné zranenia na tvári si vyžiadali 130 štichov.

Medzitým by sa mal opäť posadiť na bicykel. "Za pár týždňov by sa mi mala uzdraviť panva a potom môžem opäť začať pomaly trénovať na bicykli," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»V Poľsku mal hrozivý pád, o pár týždňov chce opäť sedieť na bicykli