McLaren smúti. Zomrel najmilší človek, akého som v F1 stretol, hovorí Brundle

Mansour Ojjeh.
Mansour Ojjeh. (Autor: Formula 1/ twitter)
Sportnet, TASR|6. jún 2021 o 14:25

Bol pri tituloch Laudu, Sennu či Hamiltona.

BRATISLAVA. Vo veku 68 rokov zomrel Mansour Ojjeh, hlavný akcionár tímu formuly 1 McLaren. Informoval o tom samotný tím aj web BBC.

Saudsko-francúzsky biznismen vstúpil do dnes veľmi prestížneho tímu v roku 1984 a bol hlavným strojcom nasledujúceho úspešného obdobia.

"Smrť Mansoura Ojjeha je devastačná pre každého v McLarene. Bol titánom nášho športu. Vrytý do srdca a dušou tohto tímu takmer 40 rokov.

Bol odhodlaný, vášnivý a definovala ho veta: Nezáleží na intenzite bitky, Mansour dal šport vždy na prvé miesto," uviedol šéf tím McLaren Zach Brown. 

Počas jeho pôsobenia získali Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen a Lewis Hamilton celkovo desať titulov majstra sveta a deväťkrát vyhrali pohár konštruktérov.

"Jeho láska k tímu bola citeľná pre všetkých a tí z nás, ktorí majú privilégium pracovať pre McLaren, si spomenú na Mansoura ako na pôsobivého, ale zároveň pokorného, skromného, ​​ľudského a otcovského človeka," dodal Brown. 

Smrť Ojjeha zaskočila aj výkonného riaditeľa F1 Stefana Domenicaliho či bývalého pretekára a v súčasnosti komentátora Martin Brundla. 

"Je to strašne smutná správa. Najmilší, najpriamočiarejší a najčestnejší človek, akého som vo Formule 1 stretol. Skvelý človek z každej stránky. Úprimnú sústrasť jeho úžasnej rodine a mnohým priateľom," uviedol. 

Pred pretekmi v Azerbajdžane sa na počesť niekdajšieho akcionára McLarenu a tiež bývalého prezidenta FIA Maxa Mosleyho konala minúta ticha. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»McLaren smúti. Zomrel najmilší človek, akého som v F1 stretol, hovorí Brundle