Henty v Slovane skončil. Najlepší strelec ligy bude hosťovať v exotike

Ezekiel Henty.
Ezekiel Henty. (Autor: TASR)
Sportnet|21. jan 2022 o 22:45 (aktualizované 21. jan 2022 o 23:00)

Henty bude na jar hrať v Saudskej Arábii.

BRATISLAVA. Útočník Ezekiel Henty končí v tíme Slovana Bratislava. Najlepší strelec slovenskej najvyššej súťaže po jesennej časti bude na jar pôsobiť v Saudskej Arábii.

V zimnom prestupovom období zamieril na hosťovanie do miestneho klubu Al-Hazem FC. Súčasťou dohody je aj opcia na trvalý prestup.

Informoval o tom úradujúci slovenský majster na klubovom webe.

„V tejto chvíli to bolo najlepšie riešenie pre všetky zúčastnené strany. Ponuka zo Saudskej Arábie je aj v zmysle následnej opcie na prestup zaujímavá pre klub i hráča,“ vysvetlil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší.

Nigérijský futbalista strelil na jeseň deväť gólov s priemerom 0,5 gólu na zápas. Za november a december sa však presadil len raz, viackrát jeho prístup a pripravenosť kritizoval aj tréner Vladimír Weiss starší.

Vrátane pohárových zápasov v aktuálnej sezóne strelil v 33 zápasoch dovedna štrnásť gólov.

„Ezekiel Henty počas celého pôsobenia v Slovane striedal dobré momenty s horšími. Zvažovali sme všetky aspekty, a rozhodli sme sa pre toto riešenie. Odchádza na platené hosťovanie na 6 mesiacov s opciou na prípadný prestup,“ doplnil Kmotrík junior.

Henty posilnil bratislavský klub začiatkom roka 2020. V drese Slovana získal dvakrát double za ligový titul a triumf v Slovnaft Cupe (2020, 2021).

Počas dvoch rokov odohral 61 súťažných zápasov, v ktorých strelil 21 gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Henty v Slovane skončil. Najlepší strelec ligy bude hosťovať v exotike