Extraliga s novým názvom, prezidentom ZOKu a gen.riad. a.s.Pro-hokej

TASR|3. sep 2001 o 14:56

Bratislava 3. septembra (TASR) - V piatok 7. septembra sa rozbehne kolotoč hokejovej extraligy sezóny 2001/2002, na konci ktorej slovenský hokej čakajú ...

Bratislava 3. septembra (TASR) - V piatok 7. septembra sa rozbehne kolotoč hokejovej extraligy sezóny 2001/2002, na konci ktorej slovenský hokej čakajú až dva vrcholy - ZOH v Salt Lake City, spojené s kvalifikačným turnajom a v jej samom závere svetový šampionát vo Švédsku. Do už svojho 9. dielu vstupuje najvyššia domáca súťaž s novým názvom i logom, keď značku WEST nahrádza BOSS, s novým prezidentom ZOK HESR, ktorým sa po nedeľňajšom odstúpení Mariána Mjartana z tejto funkcie po ročnej prestávke stal znova Ján Stanovský a po škandále v súvislosti s falšovaním reklamných zmlúv bývalým generálnm riaditeľom a.s. Pro-Hokej Petrom Kotlebom aj novým človekom na tomto poste Pavlom Učnom.

V novom ročníku sa v extralige opäť predstaví desať mužstiev, keď osmičku z vlaňajšej sezóny doplnili staronový účastník tejto súťaže MHK Nitra a MsHK ŠKP Žilina, ktorý je v spoločnosti extraligových tímov po prvý raz v histórii. V základnej časti odohrajú mužstvá dovedna 54 kôl, za víťazstvo v riadnom hracom čase si mužstvo pripíše dva body. V prípade nerozhodného výsledku po 60 minútach sa stretnutie predĺži o 5 minút bez úpravy ľadovej plochy. Ak družstvo dosiahne gól, stretnutie sa končí a víťaz si pripíše dva body, tím, ktorý prehrá, získa jeden bod za remízu v riadnom hracom čase. Predĺženie tak ako vlani absolvuje na jednej strane brankár a štyria hráči v poli. Po skončení základnej časti 26. februára 2002 sa prvých osem tímov stretne vo štvrťfinále play off od 1. marca systémom 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 na štyri víťazné stretnutia, úspešnejšie tímy sa potom taktiež na štyri víťazné zápasy stretnú od 15. marca v semifinále play off a rovnakým systémom sa odohrá aj finále, ktorého prvé kolo je na programe 1. apríla a 6. kolo 11. apríla. Pre deviaty tím sa súťaž po základnej časti končí, posledný desiaty extraligový tím sa stretne v 6. kolovej baráži s víťazom I. ligy. Hracím dňami extraligy sú utorok (19x), piatok (22x) a nedeľa (13x), úradný začiatok sa vrátil na 17.00 h, len Slovan bude začínať domáce zápasy o 17.30.

"Oproti predchádzajúcemu ročníku čakáme v tomto vyššiu kvalitu, hlavne z toho dôvodu, že sa bude bojovať okrem play off aj o vyhnutie sa baráži a tiež o miestenky do olympijského tímu a tímu pre majstrovstvá sveta," povedal smerom k začínajúcemu sa ročníku už nový prezident ZOKu HESR Ján Stanovský a dodal: "Motivačných prvkov pre hráčov i trénerov je teda viacero a to dáva predpoklady, aby sme o našej extralige mohli naozaj povedať, že je dobrá." Viktor Maťovčík, zástupca generálneho sponzora BOSS extraligy, firmy S.I.T. upriamil pozornosť na fakt, že čím skôr sa podarí odstraňovať nedostaky, tým skôr sa slovenský hokej dostane na vzostupnú úroveň, o ktorú budú mať väčší záujem aj ďalší sponzori. Teraz ním okrem S.I.T. sú Corgoň, ISA, Pragosport, ktoré sú zárukou toho, že všetky kluby dostanú 35 miliónov Sk, ale ďalších 26 miliónov ešte chýba. Ako povedal Ján Stanovský, cieľom nového predstavenstva a.s. Pro-hokej je túto stratu vyrovnať do 31. mája.

Účastníci extraligových klubov, až na Slovan a Zvolen, ktorí budú mať osobitné tlačové besedy, informovali o svojich cieľoch a rozpočtoch pre novú sezónu. Najvyšší deklarovali Košice, 38. milónov, najnižší Liptovský Mikuláš (9 milionov). Potešila infomácia prezidenta HC Košice Tibora Snaka, že konečne sa do pohybu dáva už niekoľko rokov rozostavaná výstavba nového ZŠ. Žilinský nováčik predstavil svoje dresy s novým logom, ktorému dominuje hlava vlka a podľa neho sa už začína vžívať ich označenie "žilinskí vlci".

Nachádzate sa tu:
Domov