Obézny kapitán, štyridsiatnik v útoku. Trnava hanebne prehrala s trpaslíkom

Trnava prehrala s trpaslíkom.
Trnava prehrala s trpaslíkom. (Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|6. júl 2021 o 20:37

Spartak Trnava podľahol maltskému Mosta FC 2:3.

MOSTA, TRNAVA. Potupa, hanba, blamáž. To sú slová, ktoré sa spájajú s výkonom a výsledkom Spartaka Trnava v prvom predkole Európskej konferenčnej ligy.

Trnavčania v historicky prvom stretnutí novovzniknutej súťaže prehrali na pôde trpaslíka Mosta FC, šiesteho tímu maltskej ligy z minulej sezóny. 

„Jeden z najhorších slovenských výsledkov na klubovej scéne v histórii,“ vravel komentátor RTVS v priamom prenose.

Horor na začiatok

Ako z hororu bol hlavne úvod zápasu. Po niečo viac ako tridsiatich minútach Trnavčania prehrávali šokujúco 0:3.

Trnavský brankár Dominik Takáč sa len nechápavo pozeral. Kričal na nedôsledných spoluhráčov a nadával.

„Laxný prístup Trnavy, ktorá zápas očividne podcenila. V pokutovom území súpera bola veľmi málo nebezpečná,“ vravel expert RTVS Róbert Paldan.

Outsidera poslal do vedenia Evo Christ Ememe, futbalista, ktorý neuspel na skúške v Seredi. Druhý gól pridal maltský tím z penalty a tretí strelil bývalý hráč Trnavy Johnson Nsumoh, ktorý za Spartak nikdy neskóroval.

Mesto ako Žiar či Vranov

Mosta je približne také veľké mesto ako Žiar nad Hronom či Vranov nad Topľou.

Do Európskej konferenčnej ligy sa tamojší klub dostal až zo šiesteho miesta v maltskej lige. Mužstvá pred ním buď neprejavili záujem o súťaž, alebo im bola možnosť odobratá pre korupčné kauzy.

Pred prestávkou sa Trnave podarilo skorigovať skóre. Kapitán Tyrone Farrugia, ktorý mal zjavne nadváhu, v šestnástke fauloval Filipa Twardzika a sám faulovaný znížil.

„Má nadváhu, čo je na tejto úrovni veľmi nevídaný jav. Okrem penalty však hral v pohode a situácie zvládal bez väčších problémov,“ hodnotil Paldan výkon Farrugiu.

Štyridsaťročný útočník

V druhom polčase sa za Mostu na ihrisko vo veku štyridsať rokov dostal aj legendárny maltský útočník Michael Mifsud. Je dokonca o pár mesiacov starší ako trnavský tréner Michal Gašparík.

Jediným svetlým momentom na výkone Trnavy bola strela a gól Martina Mikoviča. Ani on však prehru 2:3 neodvrátil.

„Nie sú to dobré signály a reklama pre slovenský futbal. Výhovorka, že v Európe niet slabého súpera, u mňa neobstojí. Dnes sa stretli dve slabšie mužstvá. Trnava má deväťdesiat minút na to, aby zvrátila blamáž,“ uzavrel Paldan.

Odvetný duel sa odohrá vo štvrtok 15. júla o 20.45 v Trnave.

Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Inkasovali sme prvý gól a mužstvo sa neuveriteľne splašilo. To sa nemôže stať, 15 minút to bola úplná dezorganizácia. Vyzeralo to, ako keby bol po jednom góle koniec dvojzápasu. Apelovali sme na hráčov, aby boli pokojní, ale tá 15-minútovka bola neakceptovateľná s hrubými individuálnymi chybami. Aspoň sčasti sme sa vrátili do zápasu, napriek prehre som si istý, že postúpime do ďalšieho kola. Nemôže sa však stať, že také skúsené mužstvo dostane za 12 alebo 15 minút tri góly."

Martin Mikovič, kapitán a autor gólu Trnavy: "Asi všetci videli, že prvých 30 minút sme akoby ani neboli v zápase. Prvý gól padol po mojej chybe, keď som prehral súboj. Dostali sme laxné góly z ničoho, myslel som si, že nám viac pomôže gól z jedenástky do polčasu. Potom sme dali na 2:3, ale chýbal mi tam väčší pokoj, 20, 25 minút do konca sme tlačili centre nasilu. Oni už na konci odpadli, také skúsené mužstvo a takí dobrí hráči, ako sme my, by to mali využiť proti takémuto tímu."

(TASR)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Obézny kapitán, štyridsiatnik v útoku. Trnava hanebne prehrala s trpaslíkom