Edberg sa nebráni spolupráci s Federerom

Stefan Edberg hľadá spôsob ako spolupracovať s Federerom.
Stefan Edberg hľadá spôsob ako spolupracovať s Federerom. (Autor: ILUSTRAČNÉ TASR / AP)
SITA|21. dec 2013 o 14:15

"Nikdy som neuvažoval nad trénerským postom a budem úprimný: ak by nešlo o Federera, ani by som nemal záujem," vyhlásil 47-ročný Švéd Stefan Edberg.

ŠTOKHOLM. Bývalý švédsky tenista Stefan Edberg sa nebráni prípadnej vážnejšej spolupráci so Rogerom Federerom, s ktorým nedávno strávil týždeň v rámci Švajčiarovej medzisezónnej prípravy.

"Je to záležitosť zladenia harmonogramov. Ak by sa nám to podarilo, bol by som viac ako šťastný. Základným zámerom môjho nedávneho pobudnutia v jeho tréningovom tábore bolo poskytnutie pohľadov a spätných väzieb. Chce vyskúšať nejaké nové veci," povedal pre Svenska Dagbladet 47-ročný Edberg, ktorý je takisto ako Federer niekdajší prvý muž svetového rebríčka.

Na konte má 6 singlových titulov z úrovne veľkej štvorky. V rámci možného kariérneho Grand Slamu mu odolal iba antukový Roland Garros, v roku 1989 bol v Paríži vo finále.

"Bol som veľmi prekvapený, keď ma oslovil, pretože som už dosť dlho mimo tenisového diania. Zároveň mi to značne polichotilo. Nikdy som neuvažoval nad trénerským postom a budem úprimný: ak by nešlo o Federera, ani by som nemal záujem," priznal Edberg.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Edberg sa nebráni spolupráci s Federerom