Dvadsaťjednotka naďalej bojuje o postup na ME

Filip Kiss (vpravo)
Filip Kiss (vpravo) (Autor: SITA)
TASR|9. sep 2012 o 13:55

Mladí slovenskí futbalisti potrebujú vyhrať nad Kazachstanom, aby si zachovali nádej o postup do baráže o európsky šampionát.

SENEC. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov vstúpia do svojho posledného zápasu v 9. kvalifikačnej skupine ME 2013 proti Kazachstanu so šancou na postup do baráže z druhého miesta. Hoci zverencom trénera Ivana Galáda ani prípadné víťazstvo v Senci nezaručí barážovú miestenku, hráči chcú triumfom zostať v hre do poslednej chvíle.

Mladí Slováci oživili postupové nádeje piatkovým víťazstvom 2:1 nad suverénnym lídrom skupiny a už istým postupujúcim Francúzskom, ktoré nielenže stratilo prvé body, ale inkasovalo vôbec prvé dva góly v kvalifikácii. Slovensko vďaka tomu poskočilo na druhé miesto v tabuľke, pre udržanie svojich šancí však potrebuje bodovať naplno a spoliehať sa tiež na zaváhanie konkurentov z ďalších skupín, keďže do baráže postúpi 10 víťazov základných skupín a len štyri najlepšie tímy z druhých miest.

Bojovnosť a dobrý brankár

"Kazachstan chceme poraziť a ukázať, že sme dobré mužstvo. Devízami slovenského futbalu sú koncentrovanosť, bojovnosť, dobrý výkon brankára a srdce. Toto všetko sa opäť pokúsime preniesť na ihrisko. Kazachstan je výborný súper, na jeho pôde sme vyhrali so šťastím. Neviem, či sa nám ich podarí opäť zdolať, ale hráči budú bojovať, to sľubujem," vyhlásil Galád.

Mužstva okolo kapitána Filipa Kissa v prvom meraní síl s Kazachstanom zvíťazilo 1:0, keď jediný gól stretnutia strelil Arnold Šimonek. Výhodou slovenského tímu, odhodlaného napraviť nevydarený záver predošlého snaženia o postup na kontinentálny šampionát, bude dobre známe prostredie NTC v Senci.

"Nebude to jednoduchý zápas, doma nás súper možno aj herne prevýšil, nepodali sme tam najlepší výkon. Vtedy sme vyhrali 1:0, tento výsledok by som bral aj doma, dúfam však, že zlepšíme našu hru. Najdôležitejšie je víťazstvo, aby sme z našej strany spravili pre postup všetko. Pri pohľade na tabuľky ostatných skupín máme stále šancu a je super, že sme v hre do posledného zápasu. V predošlej kvalifikácii sme posledný krok nezvládli, teraz sme v podobnej situácii a ja dúfam, že to napravíme," uviedol 21-ročný stredopoliar.

Hlavným rozhodcom zápasu s úvodným výkopom o 18.00 h bude Nerijus Dunauskas z Litvy.

ico

Kvalifikácia ME 2013, 9. skupina:

Senec, pondelok 10. septembra, 18.00 h

Slovensko "21" - Kazachstan "21"

/rozhoduje: Nerijus Dunauskas (Lit.)/

tabuľka 9. skupiny:

1. Francúzsko 8 7 0 1 19:2 21
2. SLOVENSKO 7 4 0 3 11:7 12
3. Rumunsko 7 3 2 2 7:6 11
4. Kazachstan 7 0 4 3 2:8 4
5. Lotyšsko 7 0 2 5 1:17 2

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dvadsaťjednotka naďalej bojuje o postup na ME