Dukla je bez problémov v semifinále, na súpera stále čaká

Jakub Linet (vľavo) prispel k postupu cez Spišiakov jedným gólom.
Jakub Linet (vľavo) prispel k postupu cez Spišiakov jedným gólom. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|7. feb 2019 o 13:47

Cez Spišskú Novú Ves prešla v najkratšom možnom termíne.

MICHALOVCE. Najväčší favorit na zisk prvoligovej trofeje, hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce, podľa predpokladov bez väčších problémov prešiel štvrťfinálovou sériou a tretíkrát v rade sa prebojoval medzi najlepšie štyri mužstvá súťaže.

Podobne ako v predošlých dvoch sezónach si vo štvrťfinále poradili so Spišskou Novou Vsou hladko 3:0 na zápasy.

Svojho semifinálového protivníka však stále nepoznajú.

Ak Humenné vyhrá v rozhodujúcom piatom súboji na ľade Dubnice nad Váhom, tak narazia práve na svojho suseda, v prípade, že neuspeje, dočinenia budú mať s Topoľčanmi.

Rozbiehali sa pomalšie

Dukla sa vo štvrťfinále rozbiehala pomalšie, keď v úvodnom vystúpení so Spišskou Novou Vsou zlomila odpor húževnatého súpera až v záverečnom dejstve.

Prvý duel napokon vyhrala doma 3:0, druhý o deň neskôr 5:1. V utorkovom meraní síl na Spiši už súperovi nedala žiadnu šancu a zdolala ho presvedčivo 9:1.

„Naším cieľom bolo sériu ukončiť v čo najkratšom možnom čase, a to aj kvôli tomu, že nás v posledných dňoch trápili choroby a menšie zranenia. Sme radi, že sa nám to aj podarilo. Treba však povedať, že na domácom ľade sa naše víťazstvá nerodili ľahko. Zvlášť v prvom zápase hrali Spišiaci veľmi dobre, podržal nás však brankár Trenčan. Po tomto triumfe sme si už začali viac veriť a za ďalšími výhrami sme už išli suverénnejšie,“ vrátil sa k štvrťfinálovej sérii útočník Michaloviec Jakub Linet.

Po jednoznačnom postupe dostali hráči od trénera Miroslava Chudého za odmenu dvojdňové voľno.

Na semifinále sa začnú pripravovať v piatok, zatiaľ však nevedia, kto sa im postaví do cesty. Koho by si viac priali?

„Topoľčany a Humenné majú svoju kvalitu a ťažko si je vyberať. Neprihliadame na to, koho dostaneme, už kto nám vyjde, s tým budeme hrať. Keď pomýšľame na najvyššie ciele, tak musíme zdolať každého súpera.“

Budú diváci svedkami derby?

Ak by už osud prihral Michalovčanom jedného či druhého súpera, jedno je isté – obom majú čo vracať.

Humenné aj Topoľčany ako jediní dokázali obrať Duklu o body na jej ľade. A netreba zabúdať ani na to, že ju za tri body zdolali aj na vlastnom štadióne.

„Obaja nás vo všetkých zápasoch dokázali poriadne potrápiť. Domáce straty s nimi máme v živej pamäti, s Humenným sme prehrávali už o štyri góly a s Topoľčanmi sme prišli o výhru v úplnom závere. Posledné zápasy sme však s nimi zvládli veľmi dobre. Vieme, čo od nich čakať a som presvedčený, že aj teraz sa na jedného či druhého protivníka pripravíme zodpovedne,“ skonštatoval najproduktívnejší hráč aj najlepší strelec michalovského tímu.

Aj keď si hráči úradujúceho prvoligového šampióna súpera nevyberajú, predsa len, oveľa viac by privítali, keby si v semifinále, ktorého prvé dva súboje sú na programe v pondelok a utorok, zmerali sily s humenským susedom.

„Samozrejme, derby séria by bola atraktívnejšia. Zápasy s Humenným vždy mali svoj náboj a aj divákov omnoho viac lákali. Ak by bolo zemplínske semifinále, tak na duely doma aj vonku by prišli fanúšikovia z oboch miest. Určite by sa hrali vo výbornej atmosfére a boli by vybičovanejšie,“ myslí si Linet, odchovanec žilinského hokeja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla je bez problémov v semifinále, na súpera stále čaká