Dudáš cíti prázdnotu, Haščák v semifinále drží palce Popradu

Na snímke vpravo Lukáš Paukovček (Poprad) a Martin Dudáš (Košice) počas tretieho štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 15. marca 2019.
Na snímke vpravo Lukáš Paukovček (Poprad) a Martin Dudáš (Košice) počas tretieho štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 15. marca 2019. (Autor: Oliver Ondráš TASR)
Patrik Fotta|22. mar 2019 o 18:02

Vypadnúť trikrát vo štvrťfinále je veľmi zlé, vraví Spilar.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice zažili tretí rok po sebe neúspešnú sezónu, keď vo štvrťfinále play-off prehrali s Popradom 2:4 na zápasy.

Oceliarom podľa predstáv nevyšla už základná časť, v ktorej skončili až na štvrtom mieste.

Najmä na domácom ľade postrácali veľké množstvo bodov, ktoré potom museli naháňať na súperových klziskách.

Väčšina legionárov zaostala ďaleko za očakávaniami a predovšetkým v play-off, kedy sa mohli ukázať, na seba nevedeli zobrať zodpovednosť.

Kompetentných teraz čaká neľahká úloha zamyslieť sa nad budúcnosťou a urobiť rázne kroky k tomu, aby prinavrátili značke HC Košice jej zašlú slávu.

Lepšie začali hrať až od štvrtého zápasu

Jedným z košických odchovancov, ktorý zažil posledné tri roky smútok z vypadnutia v prvom kole je útočník Gabriel Spilar.

„Pocit z vypadnutia je katastrofálny a len ťažko sa hľadajú slová. Rozhodujúce boli prvé dva domáce zápasy, ktoré nám nevyšli a keď nezachytíte úvod série, ťažko sa to dobieha. Potom sme začali hrať lepšie až od štvrtého duelu, no už bolo neskoro,“ povedal Spilar.

K podceneniu súpera podľa 38-ročného útočníka v žiadnom prípade nedošlo.

„Bez akýchkoľvek výhovoriek treba povedať, že v aktuálnej sezóne bolo po dlhých rokoch prvých šesť mužstiev absolútne vyrovnaných. Ak by sme to v predošlých sezónach dotiahli v play-off ďalej, asi by to bolo teraz iné. Takto sme ale vypadli tretíkrát vo štvrťfinále a to je veľmi zlé,“ uviedol Spilar.

Veril, že budú hrať ďalej

Už štvrtú sezónu v rade pôsobí v mužstve z metropoly východu český obranca Martin Dudáš, ktorý vo štvrťfinálovej sérii zaznamenal gól a dve asistencie.

„Veľmi dobre si všetci hráči uvedomujeme, že sezóna nám opäť končí predčasne v marci. Cítim prázdnotu a rozhodne to nie je nič príjemné,“ skonštatoval Dudáš.

Aj rodák z Ostravy potvrdil, že o celej sérii rozhodli úvodné dva domáce zápasy, v ktorých ťahali oceliari za kratší koniec.

„Všetky zápasy boli ťažké a vyrovnané. My sme však mali najmä prvý zápas urvať za každú cenu. Mohlo to potom vyzerať úplne inak. Samozrejme dalo sa s tým ešte niečo spraviť aj za stavu 0:3, pretože my sme sa nevzdávali, ale jednoducho nám to nevyšlo,“ povedal Dudáš, ktorý nevie, čo bude v klube ďalej nasledovať. „Ja som si svoju prácu odviedol na ľade a čo bude ďalej, nechám na iných. Osobne zatiaľ nemám žiadne plány, keďže som veril, že budeme hrať ďalej.“

Hokej v Poprade napreduje

Popradský odchovanec Marcel Haščák začal prípravu pred sezónou pod Tatrami, no napokon sa dohodol na zmluve s Košicami.

„Chcel by som pogratulovať hráčom, trénerom aj fanúšikom z Popradu. Som rád, že sa situácia zmenila, odkedy som odišiel. Je vidieť, že hokej v Poprade napreduje a v semifinále im budem držať palce,“ uviedol Haščák.

Najproduktívnejší hráč oceliarov vo štvrťfinále (4 góly a 3 asistencie) už dlho tak skoro sezónu nekončil.

„Neviem, čo budem teraz robiť. Prehrali sme si to sami, či už prvými dvoma zápasmi, alebo aj naposledy v šiestom dueli som mal šance, ktoré mi nevyšli. Chýbalo nám trochu šťastia, či už som to bol ja, Laci alebo Ignatuškin. Všetci sme mohli vyrovnať, ale žiaľ nám to nevyšlo. Myslím si, že ak by sme vyrovnali v sérii na 3:3, doma by sme to už rozhodli,“ povedal Haščák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dudáš cíti prázdnotu, Haščák v semifinále drží palce Popradu