Duda pripustil odchod z Legie, Neapol zaňho núka 8 miliónov

Ondrej Duda (vľavo) v súboji sa Salihom Dursunom z Trabzonsporu.
Ondrej Duda (vľavo) v súboji sa Salihom Dursunom z Trabzonsporu. (Autor: SITA/AP)
SITA|12. dec 2014 o 09:26

Rád by som ostal v Legii, ale môže to byť ťažké. Nie všetko v tejto veci je iba na mne, hovorí Ondrej Duda.

VARŠAVA. Futbalisti Legie Varšava majú za sebou spanilú jeseň v Európskej lige. Suverénne vyhrali L-skupinu, zo šiestich zápasov vyhrali päť, z toho štyri na nulu.

Veľkú zásluhu na postupe do jarného šestnásťfinále majú aj slovenskí reprezentanti Dušan Kuciak a Ondrej Duda. Bodku za úspešným vystúpením v skupine dala Legia vo štvrtok výhrou 2:0 nad Trabzonsporom. Kuciak odchytal celý zápas, Duda hral do 88. minúty.

Skvelý výkon

"Hrali sme skvele. Trabzonspor má skvelých hráčov, ale chýba im taktická disciplína a my sme to využili," uviedol Duda pre denník Przeglad Sportowy. Pred rokom vyhrala Legia v Európskej lige v skupine zo šiestich zápasov len raz, teraz sa situácia obrátila.

"Je to veľmi pozitívne, ale ešte nie je koniec. Čaká nás ligový zápas proti Górniku Leczna, potom si oddýchneme a vo februári sa vrátime späť do hry," tvrdí Duda.

Neapol núka 8 miliónov

O slovenského stredopoliara je v Európe veľký záujem. Okrem už dávnejšie spomínaných Evertonu a Fulhamu sa údajne začínajú o rodáka zo Sniny zaujímať aj Neapol a Newcastle. Podľa poľských médií tím spod Vezuvu ponúka 8 miliónov eur, čím by sa Duda stal prestupovým rekordérom v histórii Legie. Taliani v ňom vidia nového Mareka Hamšíka.

Duda by si rád zahral s Legiou v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy. "Sľúbiť to však nemôžem. Rád by som, ale môže to byť ťažké. Nie všetko v tejto veci je iba na mne. Doteraz som sa o to nezaujímal, nepočul som o žiadnom oficiálnom návrhu na prestup," tvrdí Duda, ktorý by si rád vo vyraďovacej fáze súťaže zahral proti FC Liverpool.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Duda pripustil odchod z Legie, Neapol zaňho núka 8 miliónov