Draft NHL sa blíži. Kto má zo Slovákov najväčšiu šancu?

Samuel Hlavaj (vľavo) v zápase proti USA.
Samuel Hlavaj (vľavo) v zápase proti USA. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. apr 2019 o 18:19

Lídrom celkového rebríčka je Jack Hughes.

NEW YORK. Centrálna skautingová organizácia (CSS) zverejnila v pondelok záverečný rebríček mladých hokejistov v súvislosti s júnovým draftom nováčikov v zámorskej NHL, ktorý sa uskutoční v kanadskom Vancouvri.

Poradiu medzi korčuliarmi pôsobiacimi v zámorí kraľuje Američan Jack Hughes, v hodnotení brankárov je najvyššie jeho krajan Spencer Knight.

Na európskych klziskách skautov najviac zaujal Fín Kaapo Kakko, v kategórii gólmanov je na prvom mieste Rus Piotr Kočetkov.

Najväčšími nádejami slovenského hokeja na najbližšom drafte sú brankár Samuel Hlavaj a útočník Maxim Čajkovič. Informácie priniesol oficiálny web NHL.

Hlavaj figuruje v rebríčku CSS na piatom mieste medzi brankármi, ktorí nastupujú v Severnej Amerike.

Mládežnícky reprezentant Slovenska síce začal sezónu v projekte HK Orange 20, ale po vydarených juniorských MS sa presunul do zámoria, kde si obliekal dres Lincolnu Stars v USHL.

Martinský odchovanec sa predstaví aj na aprílových MS hráčov do 18 rokov. V kádri slovenského národného tímu tejto vekovej kategórie sa nachádza taktiež Maxim Čajkovič, ktorého skauti zaradili v konkurencii korčuliarov z kanadsko-amerických klzísk na 91. miesto.

Bratislavský rodák strávil klubovú sezónu v QMJHL, kde bol najproduktívnejším hráčom tímu Saint John Sea Dogs.

Šance ďalších slovenských hokejistov objaviť sa na júnovom drafte sú podstatné menšie.

V rebríčku korčuliarov nastupujúcich v Severnej Amerike sa nachádzajú obranca Oliver Turan a útočník Oliver Okuliar. Medzi brankármi je Samuel Vyletelka na konci zoznamu.

V európskom poradí figurujú obrancovia Andrej Golian s Matejom Ilenčíkom a útočníci Michal Mrázik, Dominik Sojka, Nicolas Ferényi, Filip Čenka a Adrián Valigura.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draft NHL sa blíži. Kto má zo Slovákov najväčšiu šancu?