Downing posilou do Aston Villy, Joe Cole opäť zranený

SITA|16. júl 2009 o 16:20

Aktuality z Anglicka.

BRATISLAVA.

Anglický futbalový reprezentant Stewart Downing je na odchode z FC Middlesbrough, jeho novým pôsobiskom by sa mal stať prvoligový klub Aston Villa. Predpokladaná suma za jeho prestup by mala predstavovať 12 miliónov britských libier.

"Boro akceptovalo bližšie nešpecifikovanú ponuku zo strany Aston Villy na prestup Stewart Downinga. Dvadsaťštyriročný krídelník odcestoval do Birminghamu, kde absolvuje rokovanie s vedením klubu a následne prípadné lekárske vyšetrenia," uvádza sa na oficiálnej stránke anglického tímu.

Joe Cole opäť zranený, neodcestuje s Chelsea do USA

Stredopoliar anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Joe Cole sa pre zranenie nezúčastní na americkom predsezónnom sústredení svojho zamestnávateľa. Dvadsaťsedemročný J. Cole sa podrobí drobnému chirurgickému zákroku kolena a do tréningového procesu by sa mal zapojiť približne o štyri týždne.

Anglický reprezentant nedohral ani sezónu 2008/09 v dôsledku zranenia, ktoré si privodil ešte v januári tohto roka. Londýnske mužstvo odohrá prvý duel v rámci svojho severoamerického turné v sobotu 18. júla proti účastníkovi tamojšej najvyššej súťaže Major League Soccer Seattle Sounders.

ManU do Malajzie bez zraneného Vidiča

Výprava futbalistov anglického klubu Manchester United odletela vo štvrtok na turné do Ázie bez obrancu Nemanju Vidiča. Vedenie "červených diablov" príčinu jeho absencie neoznámilo, ale dá sa predpokladať, že srbského stopéra stále trápi zranenie kolena, ktoré ho vyradilo aj z júnového stretnutia kvalifikácie majstrovstiev sveta 2010 na Faerských ostrovoch.

Tréner United Alex Ferguson dúfa, že Vidič bude k dispozícii na začiatok nového ročníka Premier League 16. augusta proti Birminghamu. Pre rovnaké zdravotné problémy v kádri pre sériu ázijských exhibičných vystúpení chýba aj brazílsky obranca Rafael Da Silva. Naopak, na palubu lietadla do malajzijského Kuala Lumpuru nastúpili aj tri nové posily úradujúceho anglického šampióna na čele s útočníkom Michaelom Owenom.

United odohrajú svoj prvý zápas na ázijskom kontinente v sobotu 18. júla v Malajzii a potom sa predstavia ešte v Indonézii, Kórejskej republike a Číne.

Nachádzate sa tu:
Domov