Od zväzu dostala voľnú ruku. Kuzminová zrejme do Oberhofu nepôjde

Anastasia Kuzminová v tejto sezóne štartovala zatiaľ len v druhom kole Svetového pohára v slovinskej Pokljuke.
Anastasia Kuzminová v tejto sezóne štartovala zatiaľ len v druhom kole Svetového pohára v slovinskej Pokljuke. (Autor: TASR/STA)
SITA|22. dec 2016 o 15:29

Pôvodné plány trénerov biatlonových reprezentácií narušilo nepriaznivé postavenie v rebríčku národov.

BRATISLAVA. Dvojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová zrejme vynechá januárové preteky štvrtého kola Svetového pohára v nemeckom Oberhofe. Od prezídia Slovenského zväzu biatlonu dostala voľnú ruku, s manželom Danielom sa môžu sami rozhodnúť, či do Nemecka pocestujú alebo nie.

Tréneri slovenských výberov plánovali na úvod nového kalendárneho roka voľnejší program, ale vzhľadom na nepriaznivé postavenie v rebríčku národov museli svoje zámery prehodnotiť.

Do Oberhofu pocestujú traja muži - Matej Kazár, Martin Otčenáš a Michal Kubaliak. Zo Sloveniek budú určite štartovať Jana Gereková a Terézia Poliaková.

Sestry Paulína a Ivona Fialkové sa v stredu dozvedeli, že ich zdravotný stav nie je dobrý a športový lekár im neodporúča plné tréningové zataženie do 3. januára. Preto musia štvrté kolo Svetového pohára 5. - 8. januára vynechať. Štvrtá položka IBU Cup-u v talianskom Martell-Val Martelle bude bez slovenského zastúpenia.

Nesmú si dovoliť padnúť

14. miesto

patrí mužskej biatlonovej reprezentácii v hodnotení národov.

Muži sú v hodnotení národov na štrnástej priečke. Tomáš Hasilla s Michalom Šímom však napriek tomu pokračujú v príprave na majstrovstvá Európy (23. - 29.1. v poľských Dusznikách-Zdróji).

"Chcem, aby si trošku oddýchli a načerpali sily. Do hodnotenia národov bodujú traja, takže stačí do Oberhofu poslať troch, mladých tam nebudem ťahať. Len si nemôžeme dovoliť padnúť dolu, za sedemnáste, nebodaj dvadsiate miesto," vysvetlil na biathlon-info.sk tréner Milan Gašperčík, prečo nenominoval Ondreja Kosztolányiho so Šimonom Bartkom, hoci si právo štartu vyjazdili v IBU Cup-e.

Murínová chcela kompletný tím

Anna Murínová chcela pod tlakom nelichotivej sedemnástej priečky v poradí krajín poslať do Oberhofu kompletný tím, ale plány jej prekazil zdravotný stav sestier Fialkových. "Ani vo sne by mi nenapadlo, že budeme tak nízko v národoch, alebo budeme vôbec uvažovať o rizikách s kvalifikáciou na OH," konštatovala.

Anastasia Kuzminová sa tento rok vrátila do Svetového pohára po dvojročnej pauze.

Ďalšie kolá Svetového pohára v Ruhpoldingu a Anterselve by mali slovenské zostavy absolvovať v najsilnejšom možnom zložení. Tréneri požiadali zväz aj o štart ôsmich pretekárov na siedmom kole SP v Pjongčangu, keďže sa tam jazdia štafety, a šiestich v ôsmom aj deviatom kole v Ťumeni a Osle.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Od zväzu dostala voľnú ruku. Kuzminová zrejme do Oberhofu nepôjde