Do profesionálneho kolotoča skočil nevedomky. Michal Mokrý o začiatkoch v MMA

Michal Mokrý (vľavo) s trénerom Miťom Medlenom.
Michal Mokrý (vľavo) s trénerom Miťom Medlenom. (Zdroj: SvetMMA, Autor: Adrián Mečiar)
Dávid Lukáč|2. sep 2021 o 15:23

V klietke ho čoskoro opäť uvidíme v Michalovciach.

PRIEVIDZA. Pred vyše deviatimi rokmi debutoval v MMA a až neskôr sa dozvedel, že išlo rovno o profesionálnu premiéru. Taký bol netradičný začiatok kariéry Michala Mokrého, ktorého už 18. septembra čaká ďalší zápas. Na turnaji IMPACT MMA zabojuje proti Ukrajincovi Olegovi Yakushevovi.

Rodák z Prievidze sa prvýkrát predstaví v perovej váhe a na svoj duel sa pripravuje aj v poľskom klube Czerwony Smok. Vráťme sa však k jeho začiatkom.

Nemal vzory, ale bavilo ho trénovať

„Začalo to vlastne tak, že sme s otcom na Eurosporte pozerali starú K1. Už vtedy sa mi to zapáčilo,“ hovorí Michal Mokrý o prvých skúsenostiach s bojovými športmi. „Chodieval som predtým na džudo a skúsil som aj karate. V šestnástich som potom začal trénovať v Prievidzi kickbox.“

Hneď ako prišiel na tréningy kickboxu, tak si ich zamiloval. „Chodil som tam proste každý deň. Ako mladý chlapec-začiatočník som dostával aj bitky, ale nikdy mi neprišlo na um, že by som skončil. Chcel som pokračovať a súťažiť.“

V začiatkoch nevzhliadal k nikomu a tréningy ho dostatočne motivovali k tomu, aby v nich pokračoval. „Nejaké vzory som vtedy nemal, no bavilo ma to a chcel som jednoducho trénovať.


Spomienky na prvý zápas

Po kickboxe presedlal Mokrý na MMA. Spomína pritom, ako si musel poradiť ako samouk. „Chalan, ktorý nás trénoval, odišiel a zostali sme ako skupina kamarátov, čo sme spolu začali trénovať, sami. A tak sme v tom pokračovali. Učili sme sa vlastne len podľa videí UFC a podobne, čo sme našli.“

Keďže však Michal chcel bojovať, pristúpil na ponuku od Rakúšanov a išiel si vyskúšať zápas. „Ja som o tom nemal nejakú predstavu a v tom veku som ešte nevedel, že sa to delí na amatérske a profesionálne zápasy. Až neskôr som sa dozvedel, že môj prvý zápas bol profesionálny.

Váženie tam nebolo žiadne, čiže som skončil s chalanom, čo bol o niekoľko kíl ťažší ako ja. Súper bol trošku silnejší, takže nado mnou dominoval,“ dodáva s úsmevom.

„To bola moja prvá skúsenosť. Hneď som proste nevedomky skočil do profi. Ako skúsenosť dobrá, ja som chcel zápasiť. Neodradilo ma to, pokračoval som ďalej. Takže, to je život,“ uzatvára Michal Mokrý.

Lístky na turnaj IMPACT MMA sú dostupné v sieti Ticketportal. Podujatie sa bude vysielať prostredníctvom Oktagon.tv.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Do profesionálneho kolotoča skočil nevedomky. Michal Mokrý o začiatkoch v MMA