Djokovič môže zarobiť toľko, koľko sa ešte nikomu nepodarilo

Novak Djokovič mal na dosah triumf na Roland Garros už trikrát, ale zakaždým prehral vo finále. Vlani ho zdolal Švajčiar Stan Wawrinka.
Novak Djokovič mal na dosah triumf na Roland Garros už trikrát, ale zakaždým prehral vo finále. Vlani ho zdolal Švajčiar Stan Wawrinka. (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|20. máj 2016 o 20:05

K štvorici slovenských tenistov s priamym postupom sa z kvalifikácie prebila veteránka Daniela Hantuchová a svoju účasť v hlavnej súťaži Roland Garros si cení najviac zo všetkých. Postupuje aj lucky loser Andrej Martin.

BRATISLAVA. Novak Djokovič oslávi v nedeľu 29. narodeniny, cíti sa v najlepších tenisových rokoch. Získal už jedenásť grandslamových prvenstiev, ale stále mu chýba titul z Roland Garros, aby skompletizoval kariérny grandslam a mohol sa pridať k sedmičke výnimočných tenistov, ktorí to už dokázali – Fred Perry (1935), Don Budge (1938), Rod Laver (1962, 1968), Roy Emerson (1964), Andre Agassi (1999), Roger Federer (2009), Rafael Nadal (2010).

„Som veľmi hladný po parížskom triumfe,“ vyhlásil rodák z Belehradu po víťazstve v januárovom Australian Open.

Djokovič teraz dominuje v mužskom tenise, vyhral štyri z posledných piatich grandslamových turnajov. Aj v ženskej dvojhre Roland Garros je najväčšou favoritkou svetová jednotka Serena Williamsová.

Serena Williamsová je najväčšou favoritkou. Doteraz získala už dvadsaťjeden grandslamových titulov.
Serena Williamsová je najväčšou favoritkou. Doteraz získala už dvadsaťjeden grandslamových titulov. (Autor: TASR/AP)

Siaha už na 100 miliónov

Pre Djokoviča je víťazný Pohár mušketierov tohto roku prvoradým cieľom. Zverenec trénerov Borisa Beckera a Mariána Vajdu má výbornú formu, pohodu. Z ôsmich tohtoročných turnajov vyhral päť. Zo 40 zápasov prehral iba tri.

Naposledy vo finále na antuke v Ríme s Andym Murrayom.

Djokovič mal titul z Roland Garros na dosah už tri razy, ale dva razy prehral vo finále s rekordérom z Paríža Rafaelom Nadalom (2012, 2014) a vlani mu vyfúkol prvenstvo Stan Wawrinka.

Žreb je naklonený srbskému tenistovi. S deväťnásobným víťazom turnaja Rafaelom Nadalom sa môže stretnúť až v semifinále, ale bilancia z posledných siedmich zápasov 7:0 hovorí, že Djokovič sa môže cítiť sebavedome. 

Vlani Djokovič zdolal Nadala vo štvrťfinále v Paríži 3:0 na sety a aj tohto roku si s ním poradil na antuke vo štvrťfinále v Ríme.

Srb sa môže stať prvým tenistom v histórii, ktorý

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Djokovič môže zarobiť toľko, koľko sa ešte nikomu nepodarilo