Djokovič aj Nadal postúpili do finále bez boja

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: SITA/AP)
TASR|29. mar 2014 o 07:50

Čech Tomáš Berdych pre žalúdočné problémy nenastúpil na semifinále.

MIAMI. Jednotka a dvojka svetového rebríčka Rafael Nadal a Novak Djokovič sa stretnú vo finále prestížneho turnaja v americkom Miami.

Obaja sa tam dostali za kurióznych okolností, keď ani nemuseli odohrať svoje semifinálové zápasy. Djokovičovi ešte pred nastúpením na dvorec vzdal Japonec Kei Nišikori pre zranenie ľavej nohy v oblasti slabín.

Rovnako nepochodil Čech Tomáš Berdych, ktorý sa odhlásil zo semifinále pre žalúdočné ťažkosti. "Cítil som sa výborne a tešil sa na zápas proti Rafovi. Namiesto toho, aby som teraz udieral do loptičky, píšem stanovisko, prečo nemôžem hrať," cituje server ATP World Tour Berdycha.

"Som veľmi sklamaný a ospravedlňujem sa fanúšikom. Verím, že sa do Miami v budúcnosti ešte vrátim v dobrom zdraví," napísal Nišikori facebooku.

Nadal a Djokovič sa po druhý raz stretnú vo finále v Miami. V roku 2011 sa tešil Djokovič z tesného triumfu v tajbrejku tretieho setu. V nedeľu od 19.30 h SEČ pôjde o 40. vzájomný duel velikánov Nadala s Djokovičom, španielsky ľavák vedie na zápasy 22:17.

"Rafa bude mať extramotiváciu, keďže tento turnaj ešte nikdy nevyhral. Na to som pripravený. Videl som niektoré jeho zápasy tento týždeň a presvedčil som sa, že je v kvalitnej forme," povedal Djokovič o Nadalovi.

"Recept na Novaka je hrať maximálne koncentrovane, byť agresívny v úderoch a mať vysokú úspešnosť podania. Verím, že v nedeľu sa mi to podarí naplniť. Toto je moje štvrté finále v Miami a doteraz som nemal šťastie tešiť sa s víťaznou trofejou," komentoval Nadal.

Dvojhra - semifinále:

Novak Djokovič (Srb.-2) - Kei Nišikori (Jap.-20) - bez boja postup Djokoviča, Nišikori nenastúpil pre zranenie slabín

Rafael Nadal (Šp.-1) - Tomáš Berdych (ČR-7) - bez boja postup Nadala, Berdych odstúpil pre žalúdočné problémy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič aj Nadal postúpili do finále bez boja