Denis Petro myslí na zahraničie

Denis Petro strávil uplynulé tri roky v drese Lazia Rím.
Denis Petro strávil uplynulé tri roky v drese Lazia Rím. (Autor: dp)
Róbert Andrejov|5. sep 2018 o 00:00

Odchovanec bardejovského futbalu sa vrátil z Talianska. Kam povedú jeho kroky?

MICHALOVCE. Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Denis Petro nedávno ukončil pôsobenie v talianskom klube Lazio Rím, v ktorom strávil tri sezóny.

Aktuálne je tento rodák z Michaloviec, ktorý však býva v Bardejove, bez klubovej príslušnosti.

Devätnásťročný ľavý obranca si nového zamestnávateľa zatiaľ nenašiel, a tak sa pred niekoľkými dňami začal pripravovať s prvoligovým tímom MFK Zemplín Michalovce, teda s klubom, v ktorom pred odchodom do hlavného mesta Talianska pôsobil.

Petro, ktorý napriek mladému veku už okúsil, ako chutí futbal v Belgicku, Anglicku i Taliansku, by rád ostal za hranicami, avšak keď sa mu nepodarí nájsť klub vonku, s najväčšou pravdepodobnosťou zakotví pri Laborci.

S talentovaným defenzívnym hráčom sme sa pozhovárali nielen o jeho momentálnej situácii, ale aj o pôsobení na Apeninskom polostrove i zaujímavej minulosti.

V uplynulom týždni ste sa začali objavovať v tréningovom procese michalovského A-mužstva. Ako k spojeniu s MFK Zemplín došlo?

„Po skončení pôsobenia v talianskom Laziu Rím som si začal hľadať nový klub, pričom preferoval som predovšetkým zahraničie. Keďže zatiaľ som si nič nenašiel, dohodol som sa s funkcionármi michalovského klubu na trénovaní, aby som sa trošku rozhýbal a udržal v kondícii. Zatiaľ som tu a uvidíme, čo bude potom.“

Pôsobenie v akých krajinách ste riešili?

„Hlavne v Belgicku, konkrétne klub Lommel SK, ktorý hráva tamojšiu druhú najvyššiu súťaž, ale aj v Anglicku či Taliansku. Zakaždým to však stroskotalo na tom, že sa kluby nevedeli dohodnúť na odstupnom.“

Je možnosť, že ak si vonku nič nenájdete, bude vaša kariéra opäť pokračovať v Michalovciach?

„Existuje aj táto alternatíva. Rozprával som sa s vedením klubu a myslím si, že by nebol problém dohodnúť sa na podmienkach. Ako som už však spomenul, prvoradé je pre mňa zahraničie, ale keď mi to nevyjde, mal by som ostať v MFK Zemplín.“

Nebola možnosť zostať v Laziu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Denis Petro myslí na zahraničie