Oktagon 32: David Kozma zostáva kráľom. Kníže ale bojoval ako lev

Šampión velerovej váhy David Kozma
Šampión velerovej váhy David Kozma (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|9. apr 2022 o 23:52

Výborný zápas predviedli najlepší bojovníci velterovej váhy.

OSTRAVA. Titulový zápas velterovej váhy. To bol zlatý klinec podujatia Oktagon 32, ktorého hlavnými aktérmi boli David Kozma a Petr Kníže.

Dekorovaný šampión Kozma bol pred súbojom favorit, Knížeho ale neradno podceňovať, čo veterán potvrdil už niekoľkokrát. 44-ročný zápasník je napriek pokročilému veku stále jedným z najlepších bojovníkov veltrovej váhy.

Obaja aktéri mali za sebou veľmi ťažké súboje, keď Kníže srdcom utrhol výhru s Kaikom Britom a Kozmu potrápil Bojan Veličković.

Zaujímavosťou hlavného zápasu večera je fakt, že Kníže už raz Kozmu porazil. V decembri 2017 v konkurenčnej lige XFN Kníže zdolal Kozmu po troch kolách na body. Aj keď vtedy bojovali vo vyššej váhe.

Pred súbojom nemali David Kozma, tak aj Petr Kníže na váhe najmenší problém zmestiť sa do limitu nutného na súboj o titul velterovej divízie 77,1 kilogramu a tak nič nebránilo začiatku historického zápasu.

I. kolo:

Ondřej Novotný výborne nabudil publikum a už od prvých momentov sa šlo z ostra. Kozma v úvode pôsobil trocha nervózne, keď ho ´Monster´ nachytal niekoľkými údermi. Šampión sa ale rýchlo dostal do tempa, začal hroziť kombináciami a súpera natlačil na pletivo.

Kníže sa ale nenechal hodiť a súboj tak pokračoval v postoji. Prvý prechod na zem prišiel 80 sekúnd pred klaksónom, keď sa na chrbte ocitol Kníže po nevydarenom low kicku. K zásadným utokom na zemi ale neprišlo.

II. kolo:

Druhé dejstvo otvoril Kozma kombináciou piatich úderov. Po chvíli ale Kníže zaknihoval takedown a na chrbte sa pre zmenu ocitol David. Ale iba na chvíľu, keď sa Kozma dokázal postaviť a o pár okamihov bol už vo výhodnej pozícii.

Na zemi si Kozma hľadal najlepší úhol na skórovanie, keď sa dokonca na moment dostal aj do full mountu. Na výbornú prácu na zemi nemal Kníže odpoveď až do poslednej minúty, kde sme videli pár výmen.

III. kolo:

Vysoké tempo pokračovalo aj v 3. dejstve. Kozma v postoji vyzeral presnejší a po chvíli zasa dokázal preniesť súboj na zem, kde na súperovi pracoval, až sa dokázal dostať do "víťaznej pozície".

Tu sa po chvíli presunul súperovi na chrbát, ale Kníže statočne odolával a z najhoršieho sa dostal. Kozma ale začal v týchto momentoch dominovať, keď bol v každom momente o krok pred súperom.

IV. kolo:

Na začiatku šampiónskych kôl bol už Kozma veľkým favoritom aj u stávkových kancelárii. Kníže sa ale nevzdával a urputne bojoval. Kozma ale pri pletive zaznamenal ďalšie tvrdé údery. V postoji ukázal svoje kvality aj ´Monster´, ktorý zacítil šancu.

Kozma tak začal zasa útočiť takedownami, ktoré ale Kníže dobre odrážal a sám sa snažil dostať súpera na zem. 2 minúty pred koncom kola sa Kozma dostal za chrbát súpera a zasa tak bol vo výhodnej pozícii.

V. kolo:

Pri veľkej kreativite, keď by Kníže dostal 1. a 4. kolo na svoju stranu, súboj mohlo rozhodnúť záverečné kolo. Knížemu zasa patril úvod, keď súpera zasiahol zdvihákom. Obaja bojovníci ukázali neskutočnú kondíciu, keď ani po 20 minútach nezľavili z tempa.

Prvá polovica kola prebehla v postoji, keď Kozma skôr strážil ruky súpera, ako sa snažil preniesť súboj na zem. Strh prišiel 2 minúty pred koncom, po ktorom Kozma nedopustil prekvapenie a súboj si už do konca postrážil.

David Kozma vyhráva na body a obhajuje titul velterovej váhy (2x 49:46, 50:45)

Slová víťaza:

Bol to veľmi ťažký zápas ako všetky na 5 kôl. Chcel som súboj ukončiť pred limitom, nechcel som sa ale nejako osprostiť a nechať si ujsť. Je to šialené, videl som množstvo fanúšikov s ružovou mikinou, ste výborní.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 32: David Kozma zostáva kráľom. Kníže ale bojoval ako lev