Ďatelinka sa vrátil k zápasu s Vémolom: Plakal som ako malý chlapec

Karlos Vémola nasadzuje Milanovi Ďatelinkovi finálne škrtenie.
Karlos Vémola nasadzuje Milanovi Ďatelinkovi finálne škrtenie. (Zdroj: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič|29. mar 2021 o 18:15

Slovenský bojovník prelomil pozápasové mlčanie a vrátil sa k titulovému súboju.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Ešte pred tri a pol rokom v novembri 2017 po prehre s Markom Kisičom uvažoval, že nadobro ukončí kariéru. Bilancia medzi profesionálmi bola vtedy z pohľadu Milana Ďatelinku vyrovnaná, keď mal do toho času zhodne po štyri víťazstvá a prehry.

Po štyroch dominantných víťazstvách bojoval účastník prvej Oktagon výzvy v sobotu večer svoj prvý titulový zápas v kariére a aby toho nebolo málo, rovno proti legendárnemu Karlosovi "Terminátorovi" Vémolovi.

Samotný zápas sa však premenil z pohľadu 25-ročného bojovníka na nočnú moru. Hneď v úvodných sekundách vykopol smerom na súpera high kick, ktorý započal jeho rýchly koniec. 

Po dvoch minútach súboj jednoznačne ukončil Karlos Vémola na škrtenie.

Rozhodil ho predzápasový tlak?

Krátko po zápase sa k úvodnej chybe Milana Ďatelinku v podobe nerozvážneho kopu vyjadroval aj jeho súper, ktorý jeho konanie označil za nepochopiteľné a netaktické.

O sklamaní hovoril aj promotér Oktagonu Ondřej Novotný: „Pre mňa je trocha sklamaním hlavný zápas, ktorý mi zľahka zrazil náladu. Keď ide o Milana, chápem čo sa stalo.

Som však sklamaný aj tak, najmä zo spôsobu, akým sa on a Mikulášek nevyrovnali s tlakom. Poznám všetky emócie a vidím, že to je inak než Milan hovorí. Bolo by pre mňa príjemnejšie, keby aj v najťažšej chvíli priznal niektoré veci. Chýba mi v tom katarzia.

Novotný narážal na fakt, že Slovák v rozhovore pôsobil po prehre viac menej vyrovnane a odmietal akýkoľvek predzápasový tlak na svoju osobu.

Potreboval čas, aby si zápas nechal "uležať" v hlave

Neuplynulo ani 48 hodín od súboja a Milan Ďatelinka sa na sociálnej sieti Instagram k uplynulému stretu s Vémolom vrátil. A, že to bolo o poznanie iné, než sme videli od neho v klietke asi nie je potrebné dodávať. Ako sám v príspevku priznáva, s vyjadrením musel chvíľu počkať.

Sériu chýb, ktoré započali nešťastným kopom z úvodu Slovák pripisuje predovšetkým okamihu, kedy vstupoval do klietky. 

„Pri nástupe do klietky to na mňa doľahlo. Zodpovednosť, strach z neúspechu, obava zo sklamania ľudí, ktorí mi pomáhali a verili.

Ako zaznel gong, spravil som to, čo doteraz neviem pochopiť. Napriek zákazu kopať som zápas otvoril kopom, ak sa to dá vôbec tak nazvať. Karlos ako skúsený borec hneď potrestal moju chybu, a v momente ako sa mi dostal na telo, tak ma to ešte viac psychicky zlomilo.

Plakal som ako malý chlapec, slzy som nevedel zastaviť celú cestu. Strašne mi to je ľúto.,” napísal Ďatelinka.

Aj keď išlo o veľkú šancu v mladom veku získať titul renomovanej európskej organizácie, akou dnes zaiste Oktagon je, Milan flintu do žita nehádže. 

Ako uviedol, prehru berie ako veľkú životnú skúsenosť a lekciu, z ktorej sa môže poučiť do ďalších zápasov.

To, že v jeho prípade nešlo o poslednú titulovú šancu nenapovedá len jeho vek alebo zápasnícke kvality, ale najmä jeho nezlomný bojový duch.

Či už išlo o jeho vypadnutie v Oktagon výzve alebo prehru s Kisičom, Milan sa vždy vrátil do oktagonu silnejší.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ďatelinka sa vrátil k zápasu s Vémolom: Plakal som ako malý chlapec