Čo prinesie Oktagon 23 a koho uvidíme najbližšie zápasiť?

(Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|29. mar 2021 o 11:30

Organizácia tradične predstavila nadchádzajúci turnaj, ktorý sa uskutoční už prvého mája.

BRNO. Ďalší turnaj domácej organizácie, ďalší titulový zápas. Od podujatia Oktagon 20 pôjde pre tuzemských bojovníkov už o tretiu šancu v rade zabojovať o najcennejší opasok vo svojej váhe.

Napokon aj sami promotéri avizovali, že by sme sa počas tohto roka mali dozvedieť nových titulových držiteľov vo všetkých neobsadených váhových kategóriách.

Čo presne prinesie podujatie v prvý májový deň roka 2021?

Korunovácia nového kráľa ťažkej váhy

V hlavnom zápase večera na turnaji Oktagon 23 spoznáme po Michalovi Martínkovi historicky druhého šampióna najťažšej váhovej kategórie, keď sa v titulovom súboji proti sebe stretnú Martin Buday (7-1 MMA) a Kamil Minda (6-1 MMA) .

Slovák trénujúci pod patronátom Attilu Végha v trnavskom Spartakus Fight Gyme sa k titulovej šanci prepracoval cez štyri zápasy v organizácii, z ktorých vždy odchádzal víťazne.

Jeho jedinou prehrou medzi profesionálmi je tá z októbra 2017, kedy nestačil na dnes už bojovníka UFC Juana Espina.

Na druhej strane, jeho súper v boji o titul, Kamil "King Kong" Minda, si svoju šancu vyslúžil rýchlym víťazstvom nad Danielom Dittrichom.

Ďalší vyzývateľ vo weltrovej váhe?

Pri súbojoch spojených s titulom ešte ostaneme. V hlavnom predzápase večera uvidíme po dlhej pauze v organizácii Oktagon MMA Kaika Brita (13-3 MMA) a Roberta Bryczeka (12-3 MMA).

Podľa slov promotéra Ondřeja Novotného by sa víťaz duelu mal s najväčšou pravdepodobnosťou predstaviť ako budúci vyzývateľ šampióna vo weltrovej váhe. 

Brazílčana Brita môžu domáci fanúšikovia poznať zo zápasu s Gáborom Borárosom, ktorého porazil za necelé tri minúty.

Bryczek to má v Oktagone zhodne po jednej výhre a prehre, keď najskôr porazil Matého Kertésza a potom padol na karte turnaja Oktagon 15 s Leandrom "Apollom" Silvom. 

Debut legendy či návraty talentovaných bojovníkov

Čo sa týka ďalších zápasov, budeme svedkami stretu Václava Mikuláška a Thomasa Robertsena, teda dvoch bojovníkov, ktorí na jeseň minulého roka postupne padli proti Karlosovi Vémolovi.

Debut v Oktagone by mal zažiť legendárny český bojovník Petr "Monster" Kníže, na ktorého čaká Andrea "Il Barbaro" Fusi (8-5 MMA). Aj keď skóre môže napovedať o opaku, Talian má za sebou skúsenosti zo svetovej organizácie Bellator.

Ďalej sa môžeme tešiť na návraty talentovaných bojovníkov domácej scény, akými sú Leo Brichta, Roman Paulus alebo Tereza Bledá.

V neposlednom rade to bude súboj bojovníka z poslednej Oktagon Výzvy Matouša Kohouta a zápas weltrovej váhy, kde proti sebe nastúpi Andrej "AK47" Kalašnik (7-2 MMA) a Tomáš Bolo (8-7 MMA). 

Pre Bola to bude jeho premiéra vo váhe do 77 kilogramov, kde by mu to malo sedieť oveľa viac, než tomu bolo o váhu vyššie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Čo prinesie Oktagon 23 a koho uvidíme najbližšie zápasiť?