Dánom pomôže na MS v Rusku aj trojica hráčov z NHL

Aj Jannik Hansen (vpravo) posilní dánsku reprezentáciu na MS.
Aj Jannik Hansen (vpravo) posilní dánsku reprezentáciu na MS. (Autor: SITA/AP)
TASR|14. apr 2016 o 10:44

Reprezentáciu Dánska posilnia Jannik Hansen, Nikolaj Ehlers aj Lars Eller.

KODAŇ. Tréner dánskej hokejovej reprezentácie Janne Karlsson môže na májových MS v Rusku zatiaľ počítať s trojicou hráčov zo zámorskej NHL. Svoju účasť na šampionáte potvrdili útočníci Jannik Hansen z Vancouveru, Nikolaj Ehlers z Winnipegu a naposledy aj Lars Eller z Montrealu.

Dvadsaťšesťročný Eller nazbieral v tomto ročníku v 79 zápasoch v drese Canadiens 26 bodov (13+13). Tridsaťročný Hansen sa na MS predstaví už po piaty raz. Je aj v nominácii Tímu Európy na septembrový Svetový pohár v Toronte.  V aktuálnej profiligovej sezóne si v 67 dueloch pripísal tridsaťosem bodov za dvadsaťdva gólov a šestnásť asistencií.

O desať rokov mladší Ehlers zaznamenal v 72 súbojoch súťaži 38 bodov (15+23).

Nikolaj Ehlers zaznamenal v uplynulej sezóne NHL aj svoj premiérový hetrik.

Dáni nemôžu na MS počítať so štartom Mikkela Bödkera. Jeho Colorado síce nepostúpilo do play off, no 26-ročnému krídelníkovi sa v NHL končí zmluva a nechce riskovať prípadné zranenie.

"Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale toto leto je pre moju kariéru veľmi dôležité. Verím, že sa dočkám nového kontraktu a do národného tímu sa vrátim v olympijskej kvalifikácii," uviedol Bödker v tlačovej správe dánskeho zväzu, z ktorej citovala internetová stránka fyens.dk.

Severania sa na MS predstavia v základnej A-skupine v Moskve, kde budú ich súpermi domáci Rusi, Švédi, Česi, Švajčiari, Lotyši, Nóri a Kazaši.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dánom pomôže na MS v Rusku aj trojica hráčov z NHL