Ďalší Slovák skončil v KHL. Dinamo Moskva vyhodilo Kolníka

Juraj Kolník (vpravo) a Peter Podhradský (vľavo) vystupujú z autobusu po príchode z tréningu reprezentácie.
Juraj Kolník (vpravo) a Peter Podhradský (vľavo) vystupujú z autobusu po príchode z tréningu reprezentácie. (Autor: SITA)
SITA|14. jan 2011 o 13:28

Moskovský klub má na súpiske 4 cudzincov - dvojicu slovenských obrancov Dominika Graňáka a Martina Štrbáka, kanadského gólmana Michaela Garnetta a momentálne zraneného českého beka Filipa Nováka.

MOSKVA. Podľa oficiálnej stránky Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) ukončil moskovský klub OHK Dinamo k 13. januáru spoluprácu so slovenským útočníkom Jurajom Kolníkom. Jeho odchod zrejme súvisí s angažovaním ďalšieho Slováka Miroslava Šatana, s ktorým sa Dinamo dohodlo počas uplynulého víkendu.

Moskovský klub má v súčasnosti na súpiske 4 cudzincov - dvojicu slovenských obrancov Dominika Graňáka a Martina Štrbáka, kanadského gólmana Michaela Garnetta a momentálne zraneného českého beka Filipa Nováka.

Dvadsaťdeväťročný krídelník Juraj Kolník prišiel do KHL pred sezónou po trojročnom pôsobení vo švajčiarskej NLA v drese Servette Ženeva. Za OHK Dinamo odohral pre zranenie kolena len 8 stretnutí, v ktorých si pripísal 1 gól a 4 asistencie. Nitriansky odchovanec odohral v NHL v dresoch New York Islanders a Floridy spolu 176 zápasov s bilanciou 71 bodov (36+35).

Teraz sa zaradil k Vladimírovi Draveckému, Tomášovi Bulíkovi, Marekovi Zagrapanovi (všetci Chanty-Mansijk), Martinovi Slovákovi, Tomášovi Slovákovi, Miroslavovi Lažovi (všetci Jekaterinburg) a Milanovi Bartovičovi (Mytišči), ktorých účinkovanie v KHL sa v tejto sezóne skončilo predčasne. Z Ruska odišiel aj Marek Svatoš (Omsk), no ten dal prednosť ponuke St. Louis z NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Ďalší Slovák skončil v KHL. Dinamo Moskva vyhodilo Kolníka