Daciuk ukázal v súťaži zručnosti dva parádne nájazdy

Pavel Daciuk.
Pavel Daciuk. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
TASR|12. jan 2013 o 17:33

Pavel Daciuk sa s KHL rozlúčil v exhibícii Zápasu hviezd. V súťaži zručnosti predviedol dva krásne samostané nájazdy.

ČEĽABINSK. Súťaže zručností v rámci 5. ročníka Zápasu hviezd Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) vyhral v sobotu v Čeľabinsku výber Západnej konferencie nad Východom tesne 7:6. Hosťom pomohol k triumfu aj slovenský brankár CSKA Moskva Rastislav Staňa, v tíme Východu sa predstavil útočník Avangardu Omsk Tomáš Záborský.

Slovenský gólman Staňa sa blysol najmä v súťaži brankárov na presnosť streľby, keď ako jediný z kvarteta brankárov trafil až dva z troch pukov cez celé klzisko do prázdnej bránky a pre výber Západu tak získal v tretej disciplíne v poradí prvý bod a znížil na 1:2.

Staňa výrazným spôsobom pomohol svojmu tímu aj v rozhodujúcej disciplíne, ktorou bola za stavu 6:6 tímová štafeta v rýchlosti korčuľovania. Slovák súťaž v súboji s domácim Michaelom Garnettom excelentne rozbehol a náskok už nedokázal zmazať ani v drese Východu finišujúci Záborský.

Záborský prispel k triumfu Východu v tímovej štafete v kontrole puku, keď bol členom pätice korčuliarov a na "prekážkovú" dráhu sa vydal ako predposledný člen tímu. Po tejto disciplíne viedol Východ už 3:1.

Útočník Omsku sa predstavil aj v nájazdoch z krátkej vzdialenosti. Zo štyroch pokusov síce gólmana Vasilija Košečkina prekonal iba raz, jeho tím ale aj v tejto zručnosti dominoval vďaka Alexandrovi Perežoginovi.

V súťaži o najrýchlejšieho korčuliara stanovil útočník domáceho Traktoru Čeľabinsk Jevgenij Kuznecov nový rekord Zápasu hviezd KHL, keď okruh okolo ľadovej plochy prešprintoval za 13,82 a prekonal vlaňajší výkon Lotyša Mikelisa Redlihsa o štyri stotiny sekundy.

Prestížnu disciplínu o najtvrdšiu strelu podľa očakávania vyhral reprezentant Západu a držiteľ svetového rekordu v tejto zručnosti Alexander Riazancev zo Severstaľu Čerepovec, ktorý puk "napálil" rýchlosťou 170,67 km/h. Jeho historické maximum z vlaňajška má hodnotu 183,67 km/h.

Tím Východu viedol ako kapitán útočník Barsu Kazaň Alexej Morozov, tím Západu líder SKA Petrohrad Iľja Kovaľčuk. V Zápase hviezd KHL nemá žiadne zastúpenie slovenský účastník nadnárodnej súťaže Slovan Bratislava.

Zápas hviezd KHL - súťaže zručností

Východ - Západ 6:7

Najrýchlejší korčuliar: Východ - Jevgenij Kuznecov (Traktor Čeľabinsk) 13,82 s

Najdlhšia strela: Východ - Iľja Nikulin (Bars Kazaň)

Streľba brankárov na presnosť: Západ - Rastislav STAŇA (CSKA Moskva)

Tímová štafeta v kontrole puku: Východ (Tomáš ZÁBORSKÝ)

Presnosť streľby: Západ - Kevin Dallman (SKA Petrohrad)

Najtvrdšia strela: Západ - Alexander Riazancev (Severstaľ Čerepovec) 170,67 km/h

Najefektívnejší nájazd: Západ - Pavel Dacjuk (CSKA Moskva)

Súhra obrancu s útočníkom: remíza, oba tímy získali bod

Nájazdy z krátkej vzdialenosti: Východ - Alexander Perežogin (Avangard Omsk)

Duel kapitánov: Západ - Iľja Kovaľčuk (SKA Petrohrad)

Brankársky tanec: Východ - Konstantin Barulin (Bars Kazaň)

Tímová štafeta v rýchlosti korčuľovania: Západ (Rastislav STAŇA)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Daciuk ukázal v súťaži zručnosti dva parádne nájazdy