DAC rozhodol po krásnej narážačke, kanonier nepremenil ani penaltu

Momentka zo zápasu Dunajská Streda - Michalovce.
Momentka zo zápasu Dunajská Streda - Michalovce. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|24. okt 2021 o 18:53 (aktualizované 24. okt 2021 o 20:30)

Michalovce vzdorovali favoritovi.

Fortuna liga 2021/2022 - 12. kolo

Dunajská Streda - Michalovce 1:0 (1:0)

Góly: 38. Andzouana

ŽK: Hahn – Marcin, Begala

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis–Andzouana (78. Ciganiks), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé (+90. Beskorovainyi)–Hahn (64. Nebyla), Krstović (78. Sharani)

Michalovce: Kozhukhar – Kotula, Ranko, Vaško – Magda, Kanu (56. Casado), Begala, Mendez (88. Gembický) – Marcin, Trusa, Žofčák (73. Kvocera)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti DAC Dunajská Streda zdolali v záverečnom zápase 12. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce 1:0. 

DAC je v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže štvrtý a bodovo sa dotiahol na tretí Ružomberok, na vedúce duo Trnava - Slovan stráca päť bodov, má však o zápas menej.

Priebeh zápasu DAC - Michalovce

I. polčas:

DAC začal zápas s nebezpečnou šancou, v 3. minúte Krstović prešiel na ľavej strane, spätnú prihrávku chcel poslať na bránu Dimun, ale trafil len brániaceho obrancu.

V 14. minúte Marcin vyslal strelu z ľavej strany, ale bravúrne zakročil brankár Jedlička, avšak hráč Michaloviec bol mimo hry.

V 16. minúte Davis pohrozil z priameho kopu, ale z 22 metrov trafil tesne vedľa. DAC mal miernu prevahu, ale do vyloženej šanci sa nedostal.

V 23. minúte po Schäferovej prihrávke skúšal zakončiť Krstović, ale bol nepresný. V 30. minúte bol akcií opäť Schäfer, jeho strela z 20 metrov letela tesne vedľa.

V 37. minúte Trusa prešiel na ľavej strane, popri Kružliakovi vystrelil, zakročiť musel Jedlička.

Snaha Dunajskej Stredy sa vyplatila v 38. minúte, po narážačke s Hahnom sa Andzouana dostal pred bránu, a z päťky prestrelil brankára Kozhukhara – 1:0.

II. polčas:

DAC začal druhý polčas veľkou šancou, keď Hahnov center spracoval Lamkel Zé, ale z 11-tich metrov trafil tesne vedľa.

V 49. minúte Trusa získal loptu, prešiel na pravej strane, ale strelou poslal loptu vedľa pravej žrde.

V 54. minúte po Blackmanovej prihrávke mohol Lamkel Zé postupovať na bránu z ľavej strany, ale zakončenie bolo príliš slabé a lopta Kozhukharovi nerobilo problémy.

Na druhej strane v 58. minúte Trusa zakončil z ľavej strany, Jedlička musel reflexívne zakročiť.

Ešte v 58. minúte postupoval na bránu Hahn, ktorého v pokutovom území Mendez fauloval a rozhodca nariadil pokutový kop. K bielemu bodu sa postavil Hahn, avšak maďarský kanonier len nastrelil brvno.

Zápas priniesol z oboch strán útočný futbal. V 62. minúte pohrozil aj Begala, ale jeho delovku Jedlička vyrazil. O štyri minútu neskôr Schäfer prekopol bránu z 12 metrov.

V 68. minúte bol hrdinom opäť Kozhukhar, ktorý parádne vyrazil strelu Lamkela Zé.

Napriek nepremenenej penalte si DAC vytváral stále viac šancí na skórovanie, ale bez gólového efektu. V nadstavenom čase mohol rozhodnúť Lamkel Zé, ktorého strelu z hranice šestnástky musel Kozhukhar vyraziť na roh.

V 95. minúte pohrozil strelou Trusa, ale len tesne minul bránu.

Hlasy po zápase:

Antal Németh, tréner DAC Dunajská Streda: "Očakávali sme ťažký zápas, vedeli sme, že nebude jednoduché zvíťaziť. Mali sme určitú predstavu, podľa ktorej sme chceli hrať a plán vyšiel. Mali sme veľa šancí, chýbalo aj šťastie k ďalším gólom. Ale taký je futbal. Dnes sme vyhrali len jedným gólom, ale nebol by som proti, ak by sme aj ďalšie 3-4 zápasy vyhrali len jedným gólom."

Miroslav Nemec, tréner Michalovce: "V prvom polčase sme boli lepší v držaní lopty, mali sme náš herný plán, napriek tomu sme inkasovali. V druhom polčase sme si verili a chceli sme skórovať, no bohužiaľ nám to nevyšiel. Je pravda, že súper zároveň nedal penaltu, ale odohrali sme slušný zápas. Ideme od zápasu k zápasu, chceme hrať dobrý futbal a myslím si, že sa nám s ním bude dariť v budúcnosti."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»DAC rozhodol po krásnej narážačke, kanonier nepremenil ani penaltu